Nyheter

RAV4 Prime laddningsåterkallelse, VW trådlös laddning, Jeep i Europa: Dagens bilnyheter

Toyota RAV4 Prime plug-in hybrid återkallas och det påverkar laddningen. Jeep skickar en lägre andel elektriska stadsjeepar till Europa än vad den tidigare föreslagit. Och vilket VW Group-märke eller fordon kan få företagets mycket snabba trådlösa laddning? Detta och mer, här på Biltips Reports.

Laddning i kallt väder av Toyota RAV4 Prime och Lexus NX 450h+ avråds från som en del av ett återkallande av dessa plug-in hybrider för en felaktig komponent som kan leda till brand. Detta är den första framdrivningsrelaterade återkallelsen av denna mycket älskade PHEV som inte är en mjukvarufix.

Stellantis Jeep-märke verkar ha backat sina elbilsplaner för Europa. Jeep avslöjade Avenger förra året med avsikten att sälja en bensinversion på en mycket begränsad basis på kontinenten – men det är enligt uppgift sedan utökad tillgänglighet av tank-och-slutrörsmodellen som en del av vad chefen för Jeep i Europa kallar en ” pragmatiskt” beslut som inte kommer att påverka varumärkets mål att gå alla elbilar där till 2030.

Och som en del av en sammanfattning av potentiellt viktbesparande, räckviddshöjande utvecklings- och forskningsarbete som utförs av Volkswagen Group i USA, bekräftade VW att de arbetar med högeffekts trådlös laddning – med potentiella laddningshastigheter som ligger långt in i DC-snabba -laddningsområde. Det var fortfarande inget omnämnande av Tesla NACS-laddningsporten, dock.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  Full Self-Driving Beta utgör "en orimlig risk för motorfordons säkerhet"

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button