Electric car

Programvaruproblem försenar Volvo EX90 och Polestar 3 elektriska stadsjeepar

Produktionsstartdatumen för 2024 Volvo EX90 och dess 2024 Polestar 3-syskon har försenats på grund av mjukvarurelaterade problem, sade Volvo och Polestar denna vecka i separata uttalanden.

Volvo räknar med att sin EX90 ska börja tillverkas under första halvåret 2024 medan Polestar sa att man siktar på det första kvartalet 2024.

Volvo och Polestar har inte tillhandahållit någon uppdaterad tidslinje för leveransstart, men det försenade produktionsschemat innebär att de mellanstora el-SUV:arna sannolikt inte kommer att börja levereras förrän nästa sommar, tidigast.

Vid sin debut i november förra året utlovades EX90 att börja levereras i början av 2024, där produktionen sköts vid en fabrik i Kina för den kinesiska marknaden och vid en fabrik i Charleston, South Carolina, för världens första.

2024 Volvo EX90

Polestar 3 vid sin debut i oktober förra året lovades att börja levereras under fjärde kvartalet 2023. Produktionen var ursprungligen planerad att starta i sommar vid en fabrik i Kina och vid Charleston-fabriken runt mitten av 2024.

Polestar sa att det för närvarande inte finns någon förändring när det gäller produktionsstart av dess 2025 Polestar 4 kompakta elektriska crossover som avslöjades i april, som förväntas starta vid en fabrik i Kina under fjärde kvartalet 2023.

Polestar 4 åker på en befintlig plattform från Polestars moderbolag Zhejiang Geely, medan Polestar 3 och Volvo EX90 har en ny plattform som främst utvecklats av Volvo.

Volvo EX90 och Polestar 3 är inte de enda elektriska SUV:arna som drabbats av mjukvarurelaterade förseningar. Audi Q6 E-Tron och dess Porsche Macao EV-syskon skulle ursprungligen säljas 2023 men kommer nu inte förrän 2024. Båda modellerna kommer också att introducera en nyutvecklad plattform.

Se även  EV-material från Japan kan vara skattekreditberättigat enligt handelspakten

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button