Nyheter

Prius Prime leasingavtal, Ford multi-activity EV, dieselböter för tidigare Audi-chef: Dagens bilnyheter

Domstolarna är inte klara med Dieselgate. Ford avslöjar ytterligare en spännande liten elbil för Europa. Och varför kostar Prius Prime mindre att leasa? Detta och mer, här på Biltips Reports.

Toyota Prius Prime plug-in hybrid kostar mindre att leasa än Prius hybrid – även om Prime har ett högre klistermärkespris. Det beror på att Toyota tillämpar federala skattelättnader för detta tillverkade i Japan plug-in som gäller för leasing men inte för köp.

Dieselgate drar ut på domstolarna, även med VD:ar på högsta nivå. Förre Audi-vd:n Rupert Stadler erkände i tisdags skuld och gick med på att betala 1,2 miljoner dollar i böter för att ha fortsatt att sälja fordon med mjukvara för utsläppsfusk efter att skandalen bröt. Stadlers arv är dock inte helt fast i dieselrök, eftersom han drev vidare med planer på att elektrifiera Audi som fortsätter till denna dag.

Och Ford visade tidigare i veckan E-Tourneo Courier, en seriöst liten elektrisk skåpbil som skulle kunna vara en växling för den amerikanska marknaden, jämfört med Hyundai Kona Electric eller Kia Soul. Men ”multiaktivitetsfordonet” är en annan – som European Explorer EV – som inte kommer till USA, medan Ford fokuserar en del eller alla sina elektriska ansträngningar på större elbilar.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  Koenigseg Gemera, Bugatti Type 57SC Atlantic: Bilnyheters rubriker

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button