Nyheter

Prius Prime lease-avtal, Silverado EV-sortiment, Cayenne E-Hybrid recension: The Week in Reverse

Vilken populär pickup kommer att bli hybrid, men inte elektrisk riktigt än?

Vilken amerikansk stad erbjuder laddning av elbilar vid sin flygplatsparkering?

Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd riktning – här på Biltips Reports – för veckan som slutar 19 maj 2023.

I en recension av 2024 års Porsche Cayenne E-Hybrid tittade vi på hur denna modell i huvudsak hjälper till att överbrygga klyftan mellan V-8-motorernas roll i den här SUV-familjens sortiment och den helt elektriska Cayenne som förväntas 2026. Kommer den att fungera tillräckligt med en elektrisk pendling för att göra beslutet värt besväret?

2024 Chevrolet Silverado EV arbetsbil

2024 Chevy Silverado EV har ett officiellt EPA-betyg på 450 miles, rapporterar GM, med sitt större batteripaket. Det batteripaketets storlek har ännu inte klarlagts, men biltillverkaren säger att pappersarbetet är inne. Det är på väg att börja leveranser under våren 2023 som planerat – vilket låter som just nu.

Toyota Prius Prime plug-in hybrid kostar mindre att leasa än Prius hybrid – även om Prime har ett högre klistermärkespris. Det beror på att Toyota tillämpar federala skattelättnader för detta tillverkade i Japan plug-in som gäller för leasing men inte för köp.

Mercedes-Benz planerar en elektrisk lyxbil på väg till USA plus en rad skåpbilsbaserade elbilar inklusive en husbil, leveransfordon och till och med specialbyggda fordon som ambulanser. Det är allt en del av Mercedes Van.EA-plattform för elektriska skåpbilar som beskrivs denna vecka.

Van.EA - last och passagerare

Van.EA – last och passagerare

Hybridmodellerna är rubriken för en 2024 Toyota Tacoma pickup lineup som avslöjades torsdag kväll. Men precis som med Toyotas större Tundra-pickuper, prioriterar hybridversioner bogsering, dragning och ersättning av större motorer mer än de går för topp mpg. Och trots ryktesbruket och vad Toyotas konceptbilar kan antyda, finns det inga tecken på en Tacoma EV ännu.

Se även  Begagnad Audi A1 (Mk2, 2018 till dags dato) recension

De som kör en Porsche Taycan har nu ett bredare utbud av navigationsalternativ. Apple Maps kommer att utnyttja Taycans energianvändning och laddningstillstånd och, liksom elbilens inbyggda Laddningsplanerare, rekommenderar laddningsstopp längs vägen. Att byta nav till iPhone och CarPlay kommer dock inte att få batterikonditionering före laddningsavbrotten med högsta effekt.

Apple Maps i Porsche Taycan

Apple Maps i Porsche Taycan

Dieselgate drar ut på domstolarna, även med VD:ar på högsta nivå. Förre Audi-vd:n Rupert Stadler erkände i tisdags skuld och gick med på att betala 1,2 miljoner dollar i böter för att ha fortsatt att sälja fordon med mjukvara för utsläppsfusk efter att skandalen bröt. Stadlers arv är dock inte helt fast i dieselrök, eftersom han drev vidare med planer på att elektrifiera Audi som fortsätter till denna dag.

Två elfordon avslöjar att målet Europa återigen fick oss att undra: Varför inte USA? Honda avslöjade en vanlig kompakt elektrisk SUV för Europa – en som kommer att gå upp mot Hyundai Kona Electric och andra. Sedan visade Ford E-Tourneo Courier, en seriöst liten elektrisk skåpbil som skulle kunna vara en gå-mot-the-grain spelväxlare för den amerikanska marknaden, kontra Hyundai Kona Electric eller Kia Soul.

Ford E-Tourneo Courier elektrisk skåpbil för Europa

Ford E-Tourneo Courier elektrisk skåpbil för Europa

Ford tillkännagav också vad som motsvarar dess viktigaste övervägande av vätebränslecellteknik på 15 år eller mer. Med ett treårigt brittiskt försöksprojekt tittar Ford på bränslecells E-Transit skåpbilar som används i stället för sina tyngsta kommersiella skåpbilar – av den sort som annars skulle kunna kräva dieselmotorer idag.

Bara den här veckan gjorde Honda fler väterelaterade tillkännagivanden också. Å ena sidan bekräftade den planerna på att demonstrera en tung lastbil med bränslecell med Isuzu nästa år, med en marknadslansering 2027. Å andra sidan tittar den på den potentiella rollen av vätgasdrivna förbränningsmotorer i små mobilitet, med Suzuki, Kawasaki och Yamaha – även om dessa företag också utvecklar ett batteribytessystem.

Se även  $10 000 EV, 53 mpg Niro Hybrid, recensioner av Outlander PHEV, Q4 E-Tron, EQS SUV: The Week in Reverse

Den stora batterifabriken som byggs av Stellantis och LGs joint venture i Ontario, Kanada – och flankerad av ett närliggande centrum för batteriexpertis – har lagts på is, enligt Stellantis, eftersom den kanadensiska regeringen inte har levererat de incitament den ursprungligen gick med på. Kommer detta att påverka tidslinjen för kommande Stellantis elbilar som Ram 1500 REV elektrisk lastbil?

2023 Rivian R1S

2023 Rivian R1S

När Rivian fortsätter att öka produktionen, bekräftade den förra veckan att väntetiden på vissa versioner av den elektriska R1T pickupen är nere på bara 14 dagar i vissa fall. Det är ingen anledning till en prissänkning, enligt företaget och dess vd, men det finns billigare modeller på väg.

Det regionala bolaget Rocky Mountain Power tillkännagav på onsdagen planer på 80 snabbladdningsstationer på 20 platser i Utah, med stöd från Electrify America. Det söker federal NEVI-finansiering för stationerna, vilket kommer att hjälpa till att fylla i laddningskorridorer som tillåter elbilsförare att korsa staten.

Ziggy EV laddningsrobotkiosk

Ziggy EV laddningsrobotkiosk

Och Ziggy-robotladdaren kommer snart att testas på en flygplatsparkering, på Dallas Fort Worth International Airport (DFW), som en del av ett pilotprogram som tittar på innovativa laddningslösningar. Kommer det att hjälpa till att öka parkeringsflexibiliteten och kringgå ”ICEing”-drama?

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button