Nyheter

Porsche Vision 357 Speedster-koncept avslöjat

Det var 75 år sedan som Porsche registrerade sin första sportbil, en antagande om 356 känd som nr 1. För att fira jubileet föreställde Porsche sig hur 356:an skulle kunna se ut om den designades idag. Resultatet är konceptet Vision 357, som först visades som en coupé i januari och på torsdagen avslöjades i speedsterform.

Vision 357 Speedster-konceptet gör sin formella debut på veckans 2023 Goodwood Festival of Speed ​​i Storbritannien och är en modern version av 356 Speedster som introducerades 1954 på begäran av den berömda amerikanska importören Max Hoffman. Han övertygade också Mercedes-Benz att bygga 300SL.

Borta är glastaket på kupén, med endast en vindruta och ett enda nackstöd och störtbåge för föraren som skjuter uppåt utanför bilens axellinje. Ett tonneau lock döljer passagerarsidan.

Inuti är kabinen helt avskalad, med endast ett minimum av kontroller och exponerade kolfiberfoder på de flesta ytor. En snygg framtid är det digitala instrumentklustret som består av en genomskinlig panel som på så sätt ger föraren fri sikt över vägen framför sig.

1955 Porsche 356 Speedster

Andra intressanta funktioner inkluderar osynliga bakljus gömda under ett nätmönster som är infräst i karosspanelen, retrohjul som mäter 20 tum i diameter och tillverkade av magnesium, med navkapslar i kolfiber som hjälper till att förbättra den aerodynamiska effektiviteten, och smala kameraspinnar istället för konventionella sidospeglar.

Till skillnad från coupén, som delar plattform och flat-6-motor med 718 Cayman GT4 RS, är Vision 357 Speedster ett elfordon. Den åker på benen av 718 GT4 e-Performance som presenterades vid förra årets Goodwood Festival of Speed ​​och fungerar som en testbädd för en planerad elektrisk 718-sportbil som kommer att beräknas runt 2025, såväl som en potentiell racingversion av den bilen. Det betyder att konceptet har en elmotor som driver varje axel som kan leverera maximalt 1 073 hk tillsammans.

Se även  2024 Porsche Cayenne Coupe spionbilder

Leta inte efter en produktionsversion av något av Vision 357-konceptet när som helst snart. Porsches designchef Michael Mauer har dock antytt att vissa element kan förhandsgranska framtida designteman för kommande produktionsmodeller, potentiellt inklusive den elektriska 718 eller till och med nästa 911.

Goodwood Festival of Speed ​​pågår 13-16 juli. Porsche kommer också att använda evenemanget för att presentera konceptet 718 Spyder RS ​​och Mission X för allmänheten för första gången.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button