Luxury car

Porsche svamlar om att döda bensindrivna Macan

Porsche planerar att lansera en omdesignad Macan med elektrisk kraft i början av nästa år men kan också behålla den nuvarande gasdrivna modellen till försäljning ett tag.

Övergångsperioden då de två versionerna säljs samtidigt kan sträcka sig längre än tidigare planerat på grund av osäkerheten kring marknadens byte till elbilar.

Med hänvisning till återförsäljarkällor rapporterade Automotive News (prenumeration krävs) på torsdagen att Porsche höll ett återförsäljarmöte på Kanarieöarna denna vecka där biltillverkaren sa att det kan försena planerna på att fasa ut den gasdrivna Macan från det nuvarande målet 2025 eller 2026. En av de främsta orsakerna till oro, enligt rapporten, är bristen på laddinfrastruktur.

Porsche kommer enligt uppgift att fatta beslutet baserat på försäljningsresultat under de kommande två åren.

Elektrisk Porsche Macan prototyp

Elektrisk Porsche Macan prototyp

Macan var Porsches näst mest populära modell förra året och klarade 86 724 leveranser. Cayenne var den mest populära med 95 604 leveranser under samma period.

Albrecht Reimold, Porsches produktionschef, sa för ett år sedan att den elektriska Macan på lång sikt borde matcha volymerna för den gasdrivna modellen. Porsche har också uttalat att man siktar på att alla fordon i sin serie förutom 911:an ska drivas av batterier i slutet av decenniet, vilket skapar en försäljningsmix för elbilar på 80 %.

Porsche har setts testa prototyper av den elektriska Macan. Fordonet kommer att likna den gasdrivna modellen men har de mer fyrkantiga strålkastarna som debuterade på Taycan och har sedan övergått till Cayenne med SUV:s 2024-uppdatering.

Till grund för den elektriska Macan kommer Volkswagen Groups nya PPE (Premium Platform Electric) modulplattform utvecklad av Audi och Porsche. Audi är ute och testar en Q6 E-Tron, som blir den första mottagaren av plattformen och en nära släkting till den elektriska Macan.

Se även  Bugatti Centodieci konfigurerad för att matcha EB110S som tävlade 1994 24 Hours of Le Mans

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button