Nyheter

Porsche plug-in hybrid recension, Mercedes elbilar, Stellantis batterianläggning: Dagens bilnyheter

Porsche Cayenne E-Hybrid ger mer elektrisk räckvidd, men kommer den att leverera mer mpg? Mercedes avslöjar planer på en elektrisk husbil. Och en av Stellantis största EV-batterifabriker är på is. Detta och mer, här på Biltips Reports.

I en recension av 2024 års Porsche Cayenne E-Hybrid tittade vi på hur denna modell i huvudsak hjälper till att överbrygga klyftan mellan V-8-motorernas roll i den här SUV-familjens sortiment och den helt elektriska Cayenne som förväntas 2026. Kommer den att fungera tillräckligt med en elektrisk pendling för att göra beslutet värt besväret?

Mercedes-Benz planerar en elektrisk lyxbil på väg till USA plus en rad skåpbilsbaserade elbilar inklusive en husbil, leveransfordon och till och med specialbyggda fordon som ambulanser. Det är allt en del av Mercedes Van.EA-plattform för elektriska skåpbilar som beskrivs idag för första gången.

Och den stora batterifabriken som byggs av Stellantis och LGs joint venture i Ontario, Kanada – och flankerad av ett närliggande centrum för batteriexpertis – har lagts på is, enligt Stellantis, eftersom den kanadensiska regeringen inte har levererat incitamenten det gick ursprungligen med på. Kommer detta att påverka tidslinjen för kommande Stellantis elbilar som Ram 1500 REV elektrisk lastbil?

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  GM-LG Ultium Cells batterisatsning kan få det första federala ATVM-lånet på ett decennium

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button