Nyheter

Porsche fixar äntligen Apple CarPlay-användarupplevelsen

Alla som är en frekvent användare av Apple CarPlay kommer att känna till besväret med att behöva lämna CarPlays gränssnitt för att justera vissa fordonsfunktioner och sedan byta tillbaka när du vill återgå till att använda appar på din anslutna iPhone.

Bristen på sömlöshet är en anledning som General Motors citerade i april för att tillkännage planer på att fasa ut CarPlay till förmån för ett Google-baserat infotainmentsystem som kommer att ha många populära Google-appar inbyggda.

Porsche har hittat en lite elegant lösning som kommer runt problemet. Biltillverkaren tillkännagav denna vecka en uppdaterad My Porsche-app för iPhones som kommer att dyka upp i CarPlays gränssnitt.

Den första modellen som stöder denna kapacitet kommer att vara den uppdaterade 2024 Cayenne som kommer i utställningslokaler senare i år. Den kommer så småningom att rullas ut till andra modelllinjer. Att ansluta appen till fordonet kräver en enkel skanning av en QR-kod som visas på fordonets infotainmentsystem.

Specifika funktioner som användare kommer att kunna styra via CarPlay-gränssnittet inkluderar ändring av ljudinställningar, radiostationer, klimatkontroller och omgivande belysning. För elbilar kommer CarPlay-gränssnittet att kunna visa batteriets laddningstillstånd.

En del av funktionerna kan också kombineras med hjälp av snabba åtgärder i CarPlay, till exempel en uppvärmningsfunktion som sätter på värmaren och sätesvärmare, medan Apples röstassistent Siri kommer att visa sig praktisk när du vill koncentrera dig på vägen.

Fler funktioner kommer att läggas till med framtida uppdateringar, sa Porsche.

Apple planerar så småningom att lansera en nästa generations version av CarPlay som kommer att ta över mer av instrumentbrädan. I en presentation förra sommaren förhandsgranskade Apple det nya systemet och avslöjade att det kommer att kunna ta över såväl instrumentklustret som infotainmentsystemet.

Se även  Tesla höjer sin rabatt på Model 3 och Model Y till $7 500

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button