Luxury car

Porsche firar sin 75-årsdag med jubileumsuppvisning

COMO, Italien — Den årliga Villa d’Este Concours d’Elegance förvandlas till en Villa d’Este bilvecka, Pebble Beach-stil. Medan concoursen förblir huvudattraktionen har flera mindre parallella evenemang dykt upp de senaste åren för att mata entusiaster som är hungriga efter mer bil-spotting.

2023 var en av föreställningarna som ägde rum samtidigt som Villa d’Este en visning tillägnad Porsches 75-årsdag. Det var en del av FuoriConcorso-serien av evenemang och hölls i den pittoreska Villa Olmo-herrgården. Detta var inte en bil- och kaffe-stil, show-up-med-vad-du-helst-händelse; Porsche handvalte ut deltagarna och skickade flera sällsynta klassiker från sin samling till Italien för tillfället.

Displayen repade alla Porsche-kliar man kunde tänka sig. Den emblematiska 911:an står stolt som mittpunkten i märkets historia och visades i nästan alla dess former, från den ursprungliga luftkylda modellen till den nuvarande 992-generationens bil. Några av höjdpunkterna var en tidig 911 Targa, en 911 Carrera RS 2.7, en 911 Turbo från 1980-talet med en så kallad ”Slant Nose” bodykit och en 964-generations 911 Carrera RS.

Det finns dock mer med Porsche än 911. Jag var glad över att märka att arrangörerna inte glömde några av de mer framkomliga modellerna, som 928. Racerbilar fick också chansen att sola sig i det lilla solljus som fanns tillgängligt den helgen : Porsche tog fram bland annat 550 Spyder som deltog i det ansträngande Carrera Panamericana-loppet och den moderna 991-generationens 911-baserade 935.

En av prototyperna som byggdes under 959:ans utvecklingsprocess gjorde ett sällsynt offentligt framträdande, och en del av displayen visade upp några av de Speedster-modeller som Porsche har byggt under de senaste decennierna, som började med 356:an och slutade med den 997-baserade bilen lanserades 2010. Den senaste Speedster, den begränsade upplagan 991-baserade modellen från 2019, ska inte ha fått sin inbjudan i tid.

Se även  Mindre elektrisk Cadillac SUV spionerar närmare produktionsspecifikationen

Alla dessa bilar – och mer! — finns på bilderna i vårt galleri. Kolla in det och låt oss veta vilken som är din favorit i kommentarerna.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button