Nyheter

Porsche avslöjar en reviderad logotyp redo för den digitala tidsåldern

Porsche avslöjade på torsdagen en reviderad design för sin ikoniska logotyp som kommer att börja dyka upp på biltillverkarens fordon från slutet av 2023.

Den grundläggande designen har inte ändrats men element har förenklats för att få 2D-versioner av logotypen, som de som används i digitala medier, att bättre matcha 3D-versioner, som fysiska märken.

Logotypens guld har också fått en mörkare ton, medan ”Stuttgart”-manuset i mitten har gjorts svart för första gången.

Det finns fortfarande den välbekanta layouten med en hoppande häst lånad från sigillen i Stuttgart, Porsches hem, samt röda och svarta ribbor och horn, som kommer från vapnet från den tidigare tyska delstaten Württemberg-Hohenzollern, som nu är en del av delstaten Baden-Württemberg, vars huvudstad är Stuttgart.

Reviderad logotyp för Porsche-vapen – juni 2023

Den kanske mest dramatiska förändringen är det bikakeliknande mönstret som läggs till de röda delarna av logotypen. Mönstret är tänkt att beteckna den tekniska aspekten av Porsche-bilar och har en verklig koppling till viktbesparande teknik som används av biltillverkaren.

”Vi har omtolkat historiska egenskaper och kombinerat dem med innovativa designelement som en bikakestruktur och borstad metall”, sa Michael Mauer, Porsches designchef, i ett uttalande. ”Resultatet är en estetiskt ambitiös båge som överbryggar varumärkets historia och framtid.”

Logotypen går tillbaka till 1952. Porsches första sportbil, 356:an, var redan i produktion under några år då och ledningen ville ha en ordentlig logotyp för att hjälpa till att bygga upp varumärkesmedvetenhet, på uppmaning av den amerikanska importören Max Hoffman. En tävling bland konstskolor genomfördes för att hitta en vinnande design, men utan att några av bidragen tilltalade ledningen, kom den interna designern Franz Xaver Reimspiess, som designade Volkswagens ursprungliga logotyp 1936, med en logotyp som betonade medborgarstolthet.

Se även  Husvagn för nybörjare: hur man väljer en husvagn och bogserar den med självförtroende

Sedan den första logotypen har revisioner gjorts 1954, 1963, 1973, 1994, 2008 och nu 2023. Den som restaurerar en äldre Porsche kan alltid hitta märken med tidigare design via Porsche Classic-avdelningen.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button