Nyheter

Porsche 911 GT2 RS Clubsport racerbil får uppgraderingspaket

Även om den nuvarande 992-generationens Porsche 911 är nära att nå halvvägs i sin livscykel, bygger Porsche fortfarande en racingversion baserad på den tidigare 991-generationen. Den heter 911 GT2 RS Clubsport, och den har varit tillgänglig för kundteam sedan 2019. Den fick nyligen ett uppgraderingspaket som gör den ännu mer konkurrenskraftig på racerbanan.

När Porsche utvecklade uppgraderingspaketet, som är känt som Evo-kit, fokuserade Porsche på att förbättra den aerodynamiska effektiviteten och säkerställa en mer konsekvent prestanda över längre avstånd.

Den största förändringen är de nya stänkskärmarna som har vuxit från 10,5 till 12 tum breda fram och 12,5 till 13 tum breda bak. Detta gjorde att Porsche fick plats med bredare 18-tumshjul.

Det finns också en revidering av dämparna, som enligt Porsche bidrar till att minska däckslitaget och bör därför bidra till att leverera mer konsekventa varvtider.

2023 Porsche 911 GT2 RS Clubsport racerbil

För aerodynamiken har frontpanelen reviderats och har ny design för luftintag och bromskylkanaler. Den är förenad framtill av en ny design för splittern och huven. Dessa fungerar i kombination med nya mönster för sidobrädorna och en Gurney-klaff på bakvingen som både är en ny design och placerad högre än tidigare. Den bakre fascian har också större ventiler för att förbättra kylningen av bromsar och drivlina.

Ingen förändring har gjorts på drivlinan. Det är samma dubbelturbo 3,8-liters flat-6 som drev den väggående 911 GT2 RS, där den fick en topp på 690 hk.

911 GT2 RS Clubsport riktar sig till banentusiaster och tävlande i evenemang i klubbsportstil, som tävlingar som anordnas av Porsche Club of America. Den är dock också kvalificerad för GT2-tävling med några mindre mods, inklusive GT2-serien som är sanktionerad av SRO.

Se även  Toyota Prius recension, Porsche Taycan-lektioner, mobila vätgasstationer: The Week in Reverse

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button