Luxury car

Polisen vill ha luftlösa däck så att de inte kan skjutas ut

Airless däck är inte redo för tillverkning av bilar, men europeisk polis tittar på dem eftersom de inte kan skjutas ut under biljakter, sa en Michelin-chef i en nyligen intervju med The Drive.

”Polisen i vissa europeiska länder besökte oss och sa,” Killar, vi vill ha det här under våra bilar, för när vi måste rusa efter de onda, brukar de stoppa en kula i våra däck innan de åker. Så vi behöver det. ,” sa Michelins senior vicepresident Bruno de Feraudy i intervjun och tillade att Michelin hade testat sitt Uptis luftlösa däck i hastigheter upp till 130 mph på polisfordon på sin egen bana.

GM, Michelin Uptis luftlösa däckprototyp

GM, Michelin Uptis luftlösa däckprototyp

Polisbilar är inte den enda potentiella tillämpningen. I samma artikel citeras Michelins vd Florent Menegaux för att säga att autonoma fordon också kan passa bra, igen eftersom de inte är benägna att punktera som konventionella pneumatiska däck. Det betyder att passagerare inte behöver gå ur ett fordon de inte ens kör för att byta däck.

Michelin visade först prototypen Uptis, förkortning för Unique Puncture-proof Tire System, på en Chevrolet Bolt EV 2019. Vid den tiden sa General Motors att de skulle testa Uptis-däcken på en flotta av Bolt EVs, i syfte att tillverka dem tillgänglig på produktionsfordon så tidigt som 2024.

Michelin Uptis prototypdäck, på Chevrolet Bolt EV

Michelin Uptis prototypdäck, på Chevrolet Bolt EV

I intervjun sa Menegaux att Michelin också har varit i samtal med Tesla om att testa Uptis-däcken, men ingen av cheferna skulle bekräfta att lanseringsdatumet 2024 som diskuterades av GM fortfarande är giltigt. Medan Michelin lanserade ett luftlöst däck för UTV 2018, och visade en version för gräsklippare och minilastare innan dess, är det oklart när, om någonsin, du kommer att kunna använda dem på din bil. Menegaux noterade att högtrycksdäck sannolikt alltid kommer att vara begränsade till specifika applikationer och kommer inte att ersätta konventionella däck.

Se även  2024 Hyundai Santa Fe siktar på Land Rover med boxig design

Andra däcktillverkare, inklusive Bridgestone, Goodyear och Hankook, har också visat prototyper eller koncept för luftlösa däck under åren.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button