Nyheter

Polestar och Electrify America för att adoptera Teslas NACS, VW Group kan följa

Fler och fler företag registrerar sig för att använda Teslas proprietära laddningskontakt, känd som North American Charging Standard (NACS). De senaste är Polestar och Electrify America.

Polestars tillkännagivande, som gjordes på torsdagen, är inte en överraskning eftersom systermärket Volvo tillkännagav liknande planer en dag tidigare. Precis som Volvo planerar Polestar att installera NACS-kontakten i sina fordon avsedda för försäljning i Nordamerika från och med 2025 och erbjuda kunderna en adapter för Combined Charging System (CCS)-kontakten.

Det betyder att ägare kommer att kunna använda Teslas stora nätverk av laddningspunkter, inklusive Supercharger DC-snabbladdare. Teslas Superchargers står för cirka 60 % av snabbladdarna i USA, enligt energidepartementet, och de håller för närvarande på att öppnas upp för konkurrerande varumärken i en affär som gjordes mellan Tesla och Vita huset tidigare i år.

Polestar har även nått en överenskommelse med Tesla som kommer att tillåta nuvarande ägare av Polestar-fordon med CCS-kontakten att använda Teslas laddningsnätverk med en adapter som Polestar planerar att erbjuda runt mitten av 2024.

Tesla Supercharger-kontakt – nu kallad NACS

Operatörer av rivaliserande laddningsnätverk planerar också att installera NACS-kontakten på sina stationer. Både ChargePoint och Electrify America tillkännagav planer på att använda NACS-kontakten denna vecka. Företagen planerar att ha kontakten tillgänglig på de flesta av sina stationer år 2025, då den kommer att bli standardkontakten för många fordon som säljs i Nordamerika.

Ford, General Motors och Rivian har alla gjort liknande affärer med Tesla för att använda dess laddningsnätverk, och Ford och GM har också meddelat planer på att använda NACS-kontakten för sina fordon i Nordamerika.

Volkswagen Group med sin portfölj av varumärken utvärderar också installationen av NACS-kontakten i sina fordon avsedda för försäljning i Nordamerika, sa biltillverkaren till CNBC denna vecka. Hyundai och Stellantis har också tidigare indikerat att de kan komma att anta kontakten för Nordamerika.

Se även  Mercedes-Benz AMG One sätter varvrekord för produktionsbilar på Monza

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button