Nyheter

Polestar ger bästa utseende hittills på 5 sedan

5 sedan kommer att bli Polestars nästa modell, och en kamouflerad prototyp dök upp på veckans 2023 Goodwood Festival of Speed ​​i Storbritannien

Polestar 5 är produktionsversionen av 2020 års Precept-konceptbil och är planerad att göra sin världsdebut 2024. Den kommer sannolikt att nå amerikanska utställningslokaler nästa år som en 2026-modell.

På Goodwood fick 5-prototypen sällskap av 2024 års Polestar 3 SUV, som debuterade 2022 och är på väg att starta produktionen i början av 2024 efter att vissa mjukvaruproblem orsakade förseningar. Samma fråga påverkade också SUV:n Volvo EX90, som delar plattform med 3:an.

5:an blir Polestars första modell baserad på en egenutvecklad plattform. Den plattformen är en bunden aluminiumdesign som enligt Polestar kommer att ståta med bättre vridstyvhet än vissa tvådörrars sportbilar och till och med vissa superbilar – vilket är viktigt med tanke på att Polestar ser sig som en konkurrens för Porsche.

Polestar 5 prototyp

När det gäller prestanda har Polestar sagt att det är inriktat på maximalt 884 hk från en fyrhjulsdriven drivlina med dubbla motorer. Polestar har också bekräftat en 800-volts elektrisk arkitektur, som kommer att möjliggöra höghastighetsladdning. Biltillverkaren har inte sagt vilken batterikapacitet eller räckvidd som kan förväntas.

Sådan prestanda gör 5:an till en potentiell rival till Porsche Taycan, Audi E-Tron GT och avancerade versioner av Tesla Model S. Lotus arbetar också på en liknande modell med kodnamnet Type 133.

Designen på 5:an ligger mycket nära Precept-konceptet. Det finns dock skillnader. 5:an har tappat konceptets bakdörrar i bussstil till förmån för konventionella dörrar. Den har också konventionella sidospeglar istället för skaftmonterade kameror. Patentritningar som dök upp förra året avslöjar troligen designen.

Se även  2023 BMW iX är charmigt offbeat, levererar på räckviddsbetyg

Innan 5:an anländer kommer Polestar att börja sälja 3:an och en kompakt crossover kallad 4:an. 4:an är planerad att nå amerikanska utställningslokaler 2024 som en 2025 års modell. Ytterligare modeller på gång hos Polestar inkluderar en 6 roadster som kommer 2026 och en mystisk modell kallad 7:an som kommer att komma runt 2027.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button