Electric car

”Plug and play”-kit för klassiska Mini Electric börjar under $20 000

Det brittiska företaget Electrogenic lanserar ett EV-konverteringskit för den klassiska Mini som företaget hävdar kommer att slå in direkt.

På grund av att börja säljas i höst kommer kitet att säljas för 15 000 pund – motsvarande cirka 19 000 $ vid nuvarande växelkurser – före kostnaden för en donatorbil. Med tanke på att 30 000 $ i allmänhet anses vara en siffra för en EV-konvertering, utan att ta med donatorbilen, är det ett relativt fynd.

Electrogenics kit innehåller bara ett 20-kWh batteripaket som ger uppskattningsvis 80 miles räckvidd, visst, men det kan vara tillräckligt för en stadsbil som Mini. En version med utökad räckvidd, med ytterligare batterimoduler i bagageutrymmet, är också under utveckling. Den medföljande elmotorn levererar 60 hk.

Elektrogenisk EV-konverteringssats för klassisk Mini

Electrogenic verifierade till Biltips rapporterar att satsen kommer att innehålla vilken laddningsport som är relevant för den lokala marknaden. Och det tyder på att det finns flera partners i USA

Företaget konstruerade tidigare elektriska omvandlingar av andra klassiker som Citroën DS och Land Rover Defender, och precis som dessa omvandlingar är Mini EV-satsen designad för att falla in i det befintliga fordonets struktur. Komponenter säljs förmonterade på en ny underram som bultas fast i det befintliga fordonet. Annat än det behöver installatörer bara ansluta några ledningar för gasreglaget och instrumentbrädan, enligt Electrogenic. Konverteringen är också helt reversibel, hävdar bolaget.

Elektrogenisk EV-konverteringssats för klassisk Mini

Elektrogenisk EV-konverteringssats för klassisk Mini

Entusiaster som letar efter en elektrisk Mini har faktiskt några alternativ — men de flesta är inte lika enkla eller prisvärda. Mini Recharged konverterar också gamla Minis till elektriska under beskydd av det moderna Mini-märket, men programmet finns bara i Storbritannien och kostar mycket mer. En EV-kunnig YouTuber skapade en elektrisk Mini Cooper för mindre än $3 000, all-in, men det involverade några skrapliga metoder och mycket personligt arbete.

Se även  Bästa husbilar 2022: de 5 bästa valen för alla plånböcker

De som inte är gifta med den klassiska designen kan också ha en modern elektrisk Mini från fabrik. Mini Cooper SE kostar bara $30 750 ny för 2023 års modell, även om basversionen kan vara svår att få tag på. Mini just den senaste veckan indikerade att en omdesignad version av Mini Cooper Electric är på väg. Den kommer sannolikt att betraktas som en 2025-modell i USA

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button