Nyheter

Pininfarina retar ny ”hyper GT” som debuterar i sommar

Pininfarina kommer att avslöja en modell i begränsad upplaga i sommar för att markera femårsdagen av lanseringen av dess bildivision, vars första produkt är Battista elektriska hyperbil.

En teaser-bild som släpptes av företaget i tisdags antyder att den nya modellen är en version av Battista, kanske liknar Battista Anniversario som är begränsad till bara fem enheter. Battista Anniversario avtäcktes 2020 för att markera 90-årsdagen av grundandet av designstudion Pininfarina.

Den mantelförsedda bilen verkar ha samma framkantsform som Battista, såväl som samma bakvingedesign. Nummer ett visas också på höljet som täcker bilen, vilket kanske antyder att det är den första i en serie begränsade upplagor – något som backas upp av kommentarer från Pininfarinas vd Paolo Dellachà.

”Vi är fast beslutna att glädja ännu fler kunder i framtiden, och vårt team är glada över att presentera den första i en serie spektakulära nya bilar som vi har förberett för vår växande kundgemenskap i sommar”, sade han i ett uttalande.

Pininfarina Battista

Leveranserna av Battista startade förra året, bland annat i USA, där de flesta av de 1 874 hk elektriska hyperbilarna förväntas hamna. Totalt 150 exemplar är avsedda för produktion, en sammanställning som inkluderar de fem Battista Anniversarios och eventuellt ytterligare versioner i begränsad upplaga.

Pininfarina är känt för att arbeta på ytterligare fordon med högre volymer än Battista. En av dessa är en SUV, som Pininfarina förhandsvisade för potentiella kunder för några år sedan med sin konceptbil Pura Vision. Pininfarina har dock inte gett någon konkret information om SUV:n förutom en beräknad effekt på 1 000 hk.

Se även  Dodge-återförsäljare som samarbetar med coachbuilder för att erbjuda Challenger-cabriolet

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button