Råd

Pengar kan inte jämföras med belåtenhet

I relationer kan pengar inte jämföras med belåtenhet

  • Ray Magliozzi
  • 2023-04-24

Dear Biltips:

Jag älskar din kolumn för underhållningen såväl som för att lära mig mer om bilar!

Min följeslagare, Randy, äger en Lincoln Town Car från 1996 som har gått 136 000 miles. Han får ofta frågan om han vill sälja den. Han säger alltid att han kommer till rätt pris. En kille frågade honom om att sälja den igår. Randy sa åt honom att tänka på vad han skulle vara villig att erbjuda för det.

Ray, det här har varit en mycket bra bil för honom. Den har bara behövt kosmetiskt underhåll och lättare reparationer på den under de åtta år som Randy har ägt den. Det dyraste som behövdes var ett bromsjobb. Jag kan inte föreställa mig att den här killen kommer att erbjuda honom något i närheten av vad han skulle behöva för att köpa en bra begagnad bil för att ersätta den. Jag är rädd att om han säljer den till den här killen som lägger ett bud, kommer Randy att ångra försäljningen.

Vad tror du? Ska Randy hålla fast vid den här bilen och fortsätta satsa på att den inte behöver göras några större reparationer snart, eller ska han sälja den?

Randy är förresten 69 år gammal, så det är möjligt att den här bilen skulle kunna hålla resten av hans körår. Dela gärna med dig av dina tankar. — Laurie

Jag ska ge dig två olika svar, Laurie.

Se även  Bilens vy ovanifrån kommer inte från spionerande drönare

Ur ekonomisk synvinkel är det nog vettigt att behålla Stadsbilen. Han kan bilen, han har förmodligen en mekaniker som kan den, och det är nästan alltid dyrare att köpa en ny bil än att behålla en gammal.

Nu är det en gammal bil. Så imorgon kan motorn haka på. Och det finns säkerhetsutrustning på nyare bilar han saknar. Men förutsatt att han är säker på att den är i gott skick, talar ekonomin förmodligen för att behålla den.

Men här är det viktigare svaret, Laurie: Låt honom bestämma. Det är alltid bra för människor i relationer att ha självbestämmande över åtminstone vissa delar av sitt eget liv. Det finns massor av saker som ni bestämmer tillsammans — var du ska bo, om du ska skaffa barn, vad du ska se på Netflix, tacos eller kinesisk mat ikväll. Och de besluten innebär ofta kompromisser.

Det är skönt när varje partner har åtminstone några saker i livet som de får bestämma på egen hand. Även om de fattar dumma beslut.

Så, jag skulle säga, det är hans bil. Om han fortfarande älskar det och vill behålla det, borde han behålla det. Om han är uttråkad eller trött på att behöva hitta två intilliggande parkeringsplatser för den i gallerian, borde han sälja den och skaffa något han gillar bättre.

Pengarna är obetydliga i jämförelse med hans lycka och hans tillfredsställelse att vara i en relation med dig.

Så jag skulle säga, ”Randy, jag älskar den bilen. Men det är din bil, så gör vad du vill. Och vi ska få kinesiska ikväll.”

Se även  Jeep lägger till plug-in hybridvärde med Wrangler Willys 4xe, Grand Cherokee 4xe specialutgåva

Vad är det enklaste sättet att skiljas från din gamla bil? Donera den till din favoritradiostation. De hämtar det gratis och förvandlar det till fler av dina favoritprogram. Här är hur.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button