Nyheter

Omdesignad 2025 Mini Cooper Electric lägger till driving range, utrymme

Nästa generations elektriska Mini kommer att lägga till mer utrymme, och potentiellt mer körräckvidd, i en kommande omdesign, avslöjade märket på torsdagen.

Den omgjorda Mini Cooper Electric, som det hänvisas till i ett pressmeddelande från Mini-moderbolaget BMW, förväntas komma till 2025 års modell. Förutom en ersättare för nuvarande Mini Cooper SE, kommer även en Cooper E-modell att ingå, med olika batteripaket och effektuttag för båda. Mini USA avböjde att kommentera till Biltips Reports om produktens framtid för den amerikanska marknaden.

Som basmodell producerar Cooper E 181 hk – samma som nuvarande Cooper SE. Nästa generations Cooper SE går i sin tur upp till en effekt på 214 hk.

2025 Mini Cooper prototyp

Batterikapaciteten är 40,7 kwh för Cooper E och 54,2 kwh för Cooper SE. Mini siktar på 186 miles till 248 miles räckvidd, troligtvis mätt på den europeiska WLTP-testcykeln. Som referens är 2023 Mini Cooper SE EPA-klassad vid 114 miles räckvidd.

Elektriska modeller kommer återigen att baseras på tvådörrars halvkombi-kaross, men BMW hävdar mer lastvolym och bibehållande av fyra säten. Även om det inte exakt är ”mini” jämfört med den ursprungliga 1960-talsversionen, är det interiöra utrymmet fortfarande på topp i den moderna Mini.

BMW hävdar att den nuvarande Mini Cooper SE har blivit märkets mest populära modell sedan lanseringen 2020. Den globala försäljningen ökade med 25,5 % 2022 till över 43 000 enheter, vilket innebär att en av fem nya Mini är elektrisk, enligt biltillverkaren.

2025 Mini Cooper prototyp

2025 Mini Cooper prototyp

Cooper SE är en av de fem billigaste elbilarna för den amerikanska marknaden, och en av de få verkliga småbilarna som erbjuds brett i fullständigt utarbetad elbilsform, snarare än som en överensstämmelsebil. Det senaste tillkännagivandet om att Chevrolet Bolt EV kommer att avvecklas begränsar ytterligare valmöjligheterna inom det området. Mini det senaste modellåret har dock inte kunnat göra den billigaste versionen av SE på grund av problem med leveranskedjan.

Se även  2024 Mini Hardtop spionbilder

En cabriolet version av Cooper SE är nu en produktionsverklighet – om än för Europa, och i ett litet antal. En hel familj av Mini elektriska crossovers kommer också, men de kommer att samexistera med gas- och dieselmodeller i flera år. Varumärket indikeras att det planerar att gå över helt till elbilar i början av 2030-talet.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button