Nyheter

Omdesignad 2024 Toyota Tacoma kommer att ha manuell växellåda

Toyota har bekräftat att en 6-växlad manuell växellåda kommer att finnas tillgänglig på dess 2024 Tacoma i den senaste delen av teaserkampanjen för den omdesignade mellanstora pickupen.

I en bild som släpptes på tisdagen avslöjade Toyota de tre pedalerna i den manuellt utrustade versionen av sin nya Tacoma. En automat kommer att erbjudas som alternativ, eventuellt en 8-växlad eller 10-växlad.

Tillgången till en manual kommer att göra den nya Tacoma, precis som den nuvarande generationen, unik bland sina kamrater. Unik i detta segment kommer också att vara en tillgänglig hybriddrivlina, vilket Toyota bekräftade för 2024 års Tacoma i april. Uppställningen förväntas bestå av en 2,4-liters turbo-4 parad med en enda elmotor.

Toyota kommer också så småningom att erbjuda en elektrisk Tacoma, även om timingen är osäker. Den elektriska Tacoma förhandsvisades i slutet av 2021, när Toyota bekräftade planerna på att lansera 30 elbilar över Toyota och Lexus märken till 2030.

2024 Toyota Tacoma kommer till återförsäljare senare i år. En ny 4Runner SUV kommer att följa inom kort baserad på Tacomas underbyggnad. Dessa grunder tros vara en kortare version av TNGA-F kaross-på-ram-plattformen som finns i Tundran i full storlek, såväl som de relaterade Land Cruiser-, Sequoia- och Lexus LX-SUV:arna.

Utformningen av 2024 Tacoma avslöjades i januari via patentritningar. Det kommer att ske en tydlig utveckling av den nuvarande generationens teman, men med mer uttalade egenskaper, särskilt för stänkskärmarna. Lamporna i båda ändar kommer att vara nya och mer likna designen på Tundran.

Extra robusta versioner planeras också. Tidigare teasers visade en Tacoma TRD Pro med Fox-upphängning och en ny Tacoma Trailhunter-klass designad för fans av överlandning. 2024 års Tacoma kommer att vara den första tillverkade Toyotan med Trailhunter-kvaliteten, som förhandsvisades i höstas på ett koncept.

Se även  Ferrari F1-bilar kommer att anta lite gult till Italiens Grand Prix 2022

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button