Nyheter

Omdesignad 2024 Mercedes-Benz E-klass avslöjad

Mercedes-Benz tog på tisdagen täcket av en omdesignad E-klass. Den nya sedanen representerar den sjätte generationen av namnskylten och kommer i utställningslokaler sent i år som en 2024-modell.

Med nydesignen har Mercedes försökt kombinera namnskyltens traditionella lyx- och komfortkvaliteter med en hög digital kapacitet. Detta framhävs av en ny elektrisk arkitektur som styr ett brett utbud av funktioner och kommer att stödja uppdateringar via luften på vägen. Mercedes sa att genom att fokusera mer på mjukvara snarare än hårdvara installerad i kabinen, finns det potential att lägga till funktionalitet oftare i framtiden.

Nya E-Klass är fortfarande en stor och bekväm sedan. Dess proportioner liknar den för den utgående modellen, men en extra 0,9 tum för hjulbasen (116,0 tum totalt) betyder att kupéutrymmet har ökat något. Bagagerummet rymmer också 19,0 kubikfot last.

Den yttre stilen följer en evolutionär väg och liknar utseendet som finns på de senaste generationerna av C-Klass och S-Klass. Grillen har för första gången en upplyst ram, även om denna funktion inte är standard. Strålkastarna får en design med dubbla element som ger en nick till strålkastardesignen på tidigare E-klassgenerationer.

2024 Mercedes-Benz E-klass

Inuti tar upp till tre skärmar plats på instrumentbrädan, beroende på specifikationen. En skärm är för det digitala instrumentklustret (12,8 tum), en annan är för infotainmentnavet (14,4 tum), och en tredje och sista skärm är vänd mot främre passageraren och har kontroller för vissa fordonsfunktioner, tillsammans med underhållnings- och navigeringsalternativ (12,3) tum). Innehåll som visas på skärmarna genereras av fordonets operativsystem samt infotainmentsystemet. Men appar från tredje part kan också installeras. Mercedes gav exemplen på TikTok, Angry Birds, Zync-videoströmning och webbläsaren Vivaldi. Appar som Zoom kan också användas, tack vare en instrumentpanelsmonterad kamera vänd mot föraren och passageraren fram.

Se även  Lexus el-SUV prissatt, solcellsbil krocktestad, Googles EV-navigering: dagens bilnyheter

Av uppenbara säkerhetsskäl kommer många av dessa funktioner bara att fungera när bilen står stilla, och skärmen mot främre passageraren har ett kamerabaserat ”filtreringskoncept” som förhindrar att den visas i förarens siktlinje.

2024 Mercedes-Benz E-klass

2024 Mercedes-Benz E-klass

2024 Mercedes-Benz E-klass

2024 Mercedes-Benz E-klass

2024 Mercedes-Benz E-klass

2024 Mercedes-Benz E-klass

För audiofiler kommer E-klassen att ha ett tillgängligt Burmester-ljudsystem som stöder Dolby Atmos-teknik. Passagerarna kommer inte bara att kunna känna ljudet med hjälp av resonansgivare, utan också njuta av visuella signaler med hjälp av ett aktivt omgivande ljuspaket. En låt med en snabb taktsekvens skulle orsaka snabba ljusförändringar, medan flödande rytmer skulle orsaka mjukt sammanslagna ljusförändringar. Mercedes kommer också att erbjuda sitt avslappningssystem som kallas Energizing Comfort. Systemet arbetar för att förändra stämningen hos de åkande via lugnande ljud, specifika ljussekvenser och massage- och värmefunktioner.

System för artificiell intelligens utvecklas också för att kunna lära sig vilka funktioner som används upprepade gånger, så dessa funktioner kan automatiseras till en viss grad. Till exempel, om ägaren regelbundet spelar en sport på torsdagskvällar och sedan använder massagefunktionen på vägen hem, skulle bilen kunna lära sig denna rutin. Även om den här funktionen inte kommer att vara tillgänglig vid lanseringen, sa Mercedes att ägare kommer att kunna programmera vissa rutiner. Ett exempel kan vara en rutin för klimatinställningarna, som en uppvärmningsrutin där en specifik kalltemperaturtröskel ställs in och sätes- och rattvärmarna slås på när tröskeln nås.

2024 Mercedes-Benz E-klass

2024 Mercedes-Benz E-klass

När det kommer till körning kommer ett tillgängligt teknologipaket att lägga till luftfjädring med justerbara dämpare, samt bakhjulsstyrning. Tillägget av bakhjulsstyrningen minskar svängcirkeln för E-klass med upp till 35,4 tum.

Se även  2024 Mercedes-Benz AMG C 63, 2024 BMW i5: Bilnyheters rubriker

Standard elektroniska förarassistansfunktioner inkluderar en föraruppmärksamhetsmonitor, automatisk nödbromsning, aktiv körfältskontroll, hastighetsbegränsningsinformation och automatisk parkering.

2024 Mercedes-Benz E-klass

2024 Mercedes-Benz E-klass

Fullständiga specifikationer för USA kommer att tillkännages närmare marknadslanseringen, även om Mercedes har bekräftat att de initialt kommer att erbjuda E-klassen i E 350 och E 450 kvaliteter, med en 9-växlad automatisk, fyrhjulsdrift och en mild- hybridsystem standard på båda. E 350 kommer att ha en 2,0-liters turbo-4 med 255 hk och E 450 kommer att ha en 3,0-liters turbo-6 med 375 hk. Det milda hybridsystemet ger en tillfällig 20-hk boost under hög belastning och kan återvinna energi under inbromsning.

Fler kvaliteter är planerade, inklusive sportiga tillval från AMG, som en ny E 63. Mercedes kommer också att erbjuda ytterligare karossmodeller, inklusive en vagn- och vagnbaserad soft-roader. Leta inte efter en upprepning av den nuvarande E-klass coupé och cabriolet stilar. Dessa två modeller, tillsammans med de tidigare coupé- och cabrioletversionerna av C-Klass, förväntas ersättas av en enda modellserie kallad CLE-Klass.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button