Luxury car

Ny generation av Aston Martin DB grand tourer kommer den 24 maj

Aston Martin förbereder sig för att avslöja nästa generation i sin DB grand tourer-linje den 24 maj, och teaserbilder som släpptes på söndagen tipsar om vad som komma skall.

Det har gått sju år sedan DB11 gjorde sin debut på bilmässan i Genève 2016, då den bilens ankomst sammanföll med introduktionen av en ny plattform, ny V-12-motor och ett nytt designspråk för Aston Martin.

Den nya DB, som ryktas kallas en DB12, kommer 75 år efter att David Brown hjälpte till att rädda Aston Martin efter andra världskriget och lanserade 2-liters, som senare blev känd för DB1. Det anländer också i Aston Martins 110-årsjubileum.

Inte mycket är känt om bilen, men spionbilder av prototyper pekar på att det är en tung uppdatering av nuvarande DB11 snarare än en fullständig omdesign. Aston Martin har uttalat att kärnvärdena prestanda och lyx kommer att finnas kvar, i kombination med ”exakt kördynamik” och ”sömlös integration av avancerad teknologi.”

Teaser för nästa generations Aston Martin DB grand tourer

Teaser för nästa generations Aston Martin DB grand tourer

Med DBS Superleggera som faller ut i år med den speciella DBS 770 Ultimate, är det troligt att Aston Martin kommer att slå upp prestandan för nästa DB.

Kanske mer betydelsefull kommer den nya tekniken att vara, eftersom DB11 ofta kritiserades för att förlita sig på föråldrad teknik som lånats från Mercedes-Benz. En omdesignad instrumentbräda med ett mer avancerat infotainmentsystem planeras, med den nya mittkonsolen delvis avslöjad i en av teaserbilderna. Den nya instrumentbrädan bör få sällskap av det senaste inom elektroniska förarassistansfunktioner. Prototyper upptäcktes med nya sensorer i frontpanelen.

Aston Martin kommer att ha några hektiska år framför sig. Ordförande Lawrence Stroll har lovat flera modeller i slutet av 2026, inklusive en liknande uppdatering för Vantage-linjen som förväntas senare i år, lanseringen av Valhalla plug-in hybrid superbil 2024, en elektrisk sportbil 2025 och en elektrisk SUV Kort efter.

Se även  McLaren funderar på att erbjuda en rymligare modell

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button