Luxury car

Nürburgring kräver nu bilar som kan köra minst 80 mph

Tysklands Nürburgring är en av de mest populära racerbanorna i världen, delvis tack vare att banans ledning regelbundet arrangerar ”turistturer” där allmänheten kan ta med sig sin egen bil och ta sig an Green Hell.

Den nuvarande kostnaden för ett varv är 35 euro (cirka $39), och inträdet kommer också med vissa restriktioner. En av dessa är en minimihastighet på 130 km/h (ungefär 80,7 mph).

Enligt Road & Track höjdes minimihastigheten först nyligen från en tidigare hastighet på cirka 37 mph, och kan innebära att vissa klassiska bilar inte längre kommer att tillåtas.

Det finns massor av andra restriktioner som gäller för fordon som deltar i turistritten. Några av dem inkluderar fordon som behöver vara under ett specifikt viktmål och har aerodynamiska element som inte sticker ut utanför fordonets lagermått. Fordon måste också ha samma kördynamik som ett vanligt passagerarfordon, vilket utesluter pickup-bilar och skåpbilar.

Naturligtvis finns det också många restriktioner när det kommer till själva körningen på ’Ringen. Bilar måste hålla till höger om de inte gör omkörningar och ingen tidtagning av varv är tillåten. Eventuella skador på banan måste också betalas av föraren, liksom behovet av bogsering om ett fordon skulle gå sönder eller råka ut för en krock.

Huruvida ett fordon fortfarande omfattas av en vanlig bilförsäkring är också en knepig fråga, eftersom det kan variera beroende på i vilket land bilen var försäkrad. För att komma runt detta finns det uppsatta företag som tillhandahåller försäkringar specifikt för turistresorna.

Se även  2024 Buick Encore GX First Drive: Nytt från kosmetisk kirurgi

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button