Nyheter

Nissan Z Nismo retade, debuterar i sommar

Nissan är inte klar med att släppa varianter av nya Z. En hetare version som teamet på Nismo andats på är över oss.

På torsdagen bekräftade Nissan att 2024 Z Nismo kommer att debutera senare i sommar. Bekräftelsen åtföljdes av en video av Formula Drift-mästaren Chris Fosberg som driver bilen.

Nissan sa att Nismo Z kommer att ha spårjusterad prestanda. Den senaste Z rider och kör lite mjukare än tidigare modeller, vilket är bra på gatan men lämnar prestanda på bordet runt banan. Nismo-modellen borde ta hand om det med prestandaupphängningsbitar.

Videoteasern avslöjar ett bodykit med varumärket Nismo rött läppstift runt dess nedre kanter, men det är nedtonat jämfört med GT-R Nismo och tidigare Z Nismo-modeller. Baktill har Nismo en större läppspoiler i karossfärg, en större diffusor bak och dubbla avgasspetsar. Hjulen är Nismo-specifika och verkar vara 20-tummare inslagna i någon variant av Dunlop Sport Maxx sommarprestandadäck.

2924 Nissan Z Nismo teaser

Inuti har Z Nismo Recaro Performance-skopsäten med hål för att rymma en fempunktssele. En Nismo-specifik design har applicerats på det digitala mätarklustret, och det finns nu en röd startknapp. Den läderklädda treekrade ratten har en röd rand vid 12-tiden.

2924 Nissan Z Nismo teaser

2924 Nissan Z Nismo teaser

Z Nismo kommer att drivas av en dubbelturboladdad 3,0-liters V-6. Det är oklart om Nismo-modellen kommer att få mer än standard Z: s 400 hk och 350 lb-ft vridmoment, men att lägga till extra boost skulle inte vara svårt för biltillverkaren. Z är tillgänglig med en 6-växlad manuell växellåda och en 9-växlad automat. Båda kan erbjudas med Nismo, och hittills har Nissan varit fåniga om huruvida den kommer att ha två eller tre pedaler.

Se även  Ioniq 5 N debuterar i juli som första Hyundai N med eldrift, AWD

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button