Nyheter

Nissan Skyline GT-R körd av Paul Walker säljs för 1,35 miljoner dollar

Ett Nissan GT-R auktionsprisrekord har satts.

En R34 Nissan Skyline GT-R körd av Paul Walker i 2009 års ”Fast & Furious”, den fjärde delen av franchisen, gick under klubban förra veckan på en Bonhams-auktion i Bryssel, Belgien, och det slutliga försäljningspriset inklusive köparens premie var häpnadsväckande 1,357 miljoner dollar.

Även om priserna på klassiska GT-R har skjutit i höjden de senaste åren, särskilt i fallet med R34-generationen, är priset som betalas för denna GT-R på en annan nivå. Priset är nästan 10 gånger vad R34 Skyline GT-R för närvarande börjar på på marknader där bilen finns tillgänglig.

R34 Nissan Skyline GT-R från ”Fast and Furious 4” – Foto: Bonhams

R34 Skyline GT-R byggdes från 1999 till 2022, och den här är en 2000-modell som ursprungligen togs in i USA 2008 för filmning av det tidigare företaget Kaizo Industries, som kom runt importrestriktioner genom att klassificera bilen som en satsbil och fästa sitt eget VIN. Den behövde importeras utan motor för just detta importkryphål, så den turboladdade 2,6-liters inline-6 ​​här är inte en motor som matchar siffrorna.

Flera R34 Nissan Skylines användes för att filma, även om denna bil var den enda äkta GT-R. De andra var mindre GT- och GT-T-modeller modifierade för att likna hjältebilen. En av dessa bilar fick sin kropp ympad på en offroad sandbuggy för att använda när man filmade hoppscener.

Enligt listan anpassades denna GT-R av Kaizo Industries Daryl Alison för att möta Walkers personliga specifikation, och bilen förblir i det tillståndet. Nyckelmodifieringar inkluderar en anpassad rullbur, OMP racing-skopor (som påstås fortfarande vara i Walkers sittställning), 19-tums Volk Racing RE30-hjul, en Turbonetics intercooler, ett Nismo NE-1-avgassystem och en Windows-dator kopplad till en MFD Xenarc-skärm, används för att generera de digitala mätvärdena som syns i filmen. Bilen är också klar i R34:ans Bayside Blue hjältefärg.

Se även  Aston Martins näst största aktieägare är nu Saudiarabien

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button