Luxury car

Nissan påminner om Rogue, Pathfinder, Infiniti QX60 för sätesproblem

Nissan och Infiniti återkallar sina 2023 Rogue, Pathfinder och QX60 stadsjeepar och CUV:ar för att åtgärda ett potentiellt defekt i deras sätesramsvetsningar som kan göra att ramarna går sönder i händelse av en kollision. Antalet fordon som potentiellt levereras med svaga svetsar är ganska litet – drygt 12 000 – men problemet kan ändå leda till skada om ett fel inträffar under en kollision.

”Förarens elmotorsäte kanske inte är helt fastsatt i stolsramen på vissa Nissan Rogue-, Pathfinder- och INFINTI QX60-fordon”, heter det i Nissans rapport till NHTSA. ”Som ett resultat av detta problem kan sätesramssvetsarna lossna från den bakre inre sätesfästet. Om detta tillstånd inträffar kan det öka risken för skador på den åkande i händelse av en krock. Dessutom kan sätesrammonteringen kanske inte uppfyller vissa FMVSS 207 och FMVSS 210 krav på grund av detta tillstånd, säger Nissan.

Nissan säger att det inte finns något enkelt sätt för kunder att upptäcka problemet i förväg och att dess säten måste inspekteras av en servicetekniker för att se om den är ordentligt säkrad. Återförsäljare kommer att instrueras att kontrollera förarsätets räckesavstånd till den inre sätesfästet, och om det behövs kommer återförsäljaren att ta bort och byta ut den drabbade förarstolsdynans ram, sa NIssan. Hela proceduren bör ta mindre än två timmar.

Ägare av berörda fordon bör se till att meddelanden levereras senast i juni.

:

Se även  7 exklusiva tillbehör för lyxbilsägaren

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button