Nyheter

Nissan lägger till Teslas NACS-kontakt till USA-bundna elbilar från 2025

Nissan är den senaste av flera biltillverkare som tillkännager planer på att integrera Teslas laddningskontakt, känd som NACS (North American Charging Standard), för sina fordon avsedda att säljas i USA och Kanada.

Flytten kommer att göra tillgången till Teslas stora laddningsnätverk sömlös och bekväm för Nissan-ägare. Det kommer också att avsevärt öka antalet DC-snabbladdningsplatser som är tillgängliga för dem.

Teslas DC-snabbladdare, känd som Superchargers, står för cirka 60 % av snabbladdarna i USA, enligt energidepartementet, och de öppnas för närvarande upp för konkurrerande varumärken i en affär som gjordes mellan Tesla och Vita huset tidigare detta år.

Nissan sa på onsdagen att en adapter kommer att erbjudas till Ariya-ägare från och med 2024, vilket kommer att göra det möjligt för dem att använda NACS-laddare. Leaf nämndes inte i tillkännagivandet, troligen för att den fortfarande använder CHAdeMO-snabbladdningsstandarden från japanska biltillverkare 2010.

Tesla Supercharger-kontakt – nu kallad NACS

Och från och med 2025 kommer Nissan elbilar som säljs i USA och Kanada att ha en inbyggd NACS-kontakt. Nissan sa inte om fordonen också kommer att ha den nuvarande CCS1-kontakten (Combined Charging System) eller om en adapter kommer att krävas.

”Vi är glada över att kunna ge tillgång till tusentals fler snabbladdare för Nissan EV-förare, vilket ger förtroende och bekvämlighet när de planerar långväga resor”, säger Jérémie Papin, chef för Nissan Americas, i ett uttalande.

Ford, General Motors, Mercedes-Benz, Polestar, Rivian och Volvo har alla gjort liknande avtal med Tesla för att använda dess laddningsnätverk, och många av dessa biltillverkare har också meddelat planer på att använda NACS-kontakten för sina fordon i Nordamerika. Hyundai, Stellantis och Volkswagen har indikerat att de också kan följa efter.

Se även  2023 Defender 130 surfar på sanddynerna

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button