Nyheter

Nissan kommer att använda Tesla NACS-laddning för Ariya, framtida elbilar

Nissan blev på onsdagen den första japanska biltillverkaren att bekräfta bytet till Teslas North American Charging Standard (NACS)-kontakt i framtida elbilar, med start 2025.

Övergången kommer att starta 2024 med en NACS-adapter som kommer att göras tillgänglig för nordamerikanska Ariya-modeller, alla för närvarande utrustade med CCS1 DC snabbladdning. Det ger Nissan-förare – förutsatt att deras fordon är en Ariya – tillgång till Tesla Supercharger-stationer.

Samtidigt fortsätter Nissan Leaf 2024 med sin CHAdeMO-laddningsport. Leaf snabbladdning är långsammare än Ariya på grund av dess luftkylda batteripaket, men det finns faktiskt gott om ställen att snabbladda Leaf på grund av en tidig utbyggnad av stationer på den standarden och ett tidigare krav för Electrify America att stödja det.

Nissan hade varit en av hållplatserna som betonade CHAdeMO-standarden, som erbjöds på mycket fler platser än CCS tills nyligen, då den senare började komma ikapp. Först 2020 bekräftade Nissan ett byte till CCS som började med Ariya.

Elektrifiera Amerikas hårdvara med CCS och CHAdeMO – Hood River, Oregon – juli 2020

Nissan Americas ordförande Jérémie Papin betonade i ett uttalande att skiftet ger tillgång till ”tusentals fler snabbladdare för Nissan-förare.”

Tidslinjen för skiftet låter ungefär som den för Ford, GM, Rivian, Volvo, Polestar, Mercedes-Benz – som alla också har meddelat stöd för en adapter 2024 samt att bygga in hamnen i sina nya fordon 2025.

”Från och med 2025 kommer Nissan att börja erbjuda elbilar för de amerikanska och kanadensiska marknaderna med en NACS-port”, meddelade biltillverkaren – även om den inte uttryckligen bekräftade att den kommer att flytta Ariya till inbyggt NACS-stöd vid den tiden.

Modeller med inbyggt Tesla NACS-stöd kommer att inkludera de som kommer att tillverkas vid Nissans Canton, Mississippi-fabrik med start i slutet av 2025. Det kommer att inkludera minst två nya elbilar fokuserade på Nordamerika, inklusive en ”förhöjd” sedan som förväntas ersätta Maxima och baserad på IMs-konceptet, såväl som en Infiniti sedan eller crossover som utvecklats från Qs Inspiration-konceptet.

Som Nissan underströk, siktar man fortfarande på att mer än 40 % av sin försäljning i USA ska vara helt elektrisk till 2030.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button