Nyheter

Nissan byter till Tesla NACS, GM kämpar för att göra elbilar, Bosch och vätgas till ICE: Dagens bilnyheter

GM EV-produktionen är fortfarande trög. Bosch ser förbränning av väte som en del av framtiden för lastbilar. Och Nissan är den senaste Tesla med sin laddport. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Listan över biltillverkare som bekräftar bytet till Teslas NACS-laddningskontakt fortsätter att växa. Nissan blev på onsdagen den första japanska biltillverkaren som planerar att införa NACS i nya USA-bundna elbilar 2025, med en adapter som kommer 2024.

GM har pausat produktionen av BrightDrop elektriska skåpbilar vid sin kanadensiska monteringsfabrik på grund av en rapporterad batteribrist – allt medan biltillverkaren påstår sig accelerera farten. Under andra kvartalet sålde GM mindre än 2 000 av sina elbilar som inte är den snart utgående Chevy Bolt EV eller EUV.

Och leverantören Bosch, som en gång var kärnan i VW-dieselskandalen, har investerat stort i bränslecellsteknologi och förbränning av vätgas. Man planerar att tillverka bränslecellskomponenter i South Carolina, medan man ser förbränning av väte, som inte är helt avgasfri, som en del av övergången från diesel.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  17 stater står vid planen för att elektrifiera 30 % av lastbilar och bussar till 2030

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button