Nyheter

Nio lägger till ET5 Touring-vagn för Europa som modell 3-konkurrent, avslutar gratis batteribyte

Den kinesiska biltillverkaren Nio fortsätter sin europeiska expansion med nya modeller, men avslutar också gratis batteribyte i ett försök att öka lönsamheten.

Nio presenterade förra veckan sin första vagn, ET5 Touring. Det är en vagnversion av ET5, en sedan i storlek nära Tesla Model 3 som presenterades 2021. ET5 sedan tävlar redan mot Model 3 på Nios hemmamarknad, men tillägget av en vagnskaross kommer sannolikt att öka attraktionskraften i Europa, där vagnar fortfarande är populära.

I Europa kommer ET5 Touring att erbjudas med ett 75-kWh-batteri som ger uppskattningsvis 270 miles WLTP-räckvidd, eller ett 100-kwh-paket som ökar räckvidden till 347 miles. Nio har inte diskuterat prissättning för Europa, men en batteriabonnemangstjänst kommer att tillåta kunder att betala mindre för ett fordon genom att leasa batteriet.

2024 Nio ET5 Touring

En fyrhjulsdriven drivlina med två motorer genererar 482 hk, vilket Nio uppskattar kommer att få Touring från 0-62 mph på 4,0 sekunder.

ET5 Touring mäter 188 tum lång med en hjulbas på 113,7 tum. Det öppnar upp 45,9 kubikfot lagringsutrymme när den bakre 40/20/40 delade fällbara bänken är nere, enligt Nio – en generös mängd lastutrymme för en modern vagn.

Ett panoramaglastak som sträcker sig ungefär över hela interiören ingår också, med ett dimningsalternativ om solljuset blir för hårt. Liksom Model 3 är instrumentbrädan i stort sett blottad med undantag för skärmar. De flesta funktioner styrs via en 12,8-tums pekskärm, medan en andra skärm fungerar som ett digitalt instrumentkluster.

2024 Nio EL6

2024 Nio EL6

Nio tar även med en ny elektrisk SUV kallad EL6 till Europa. Något längre än ET5 Touring har den samma fyrhjulsdrivna drivlina med dubbla motorer, med en beräknad tid på 0-62 mph på 4,5 sekunder. Nio uppskattar en WLTP-räckvidd på 328 mil.

Se även  Hyundai uppdaterar EV-bromsljus; våra tester visar hur de för närvarande kanske inte kommer

Både ET5 Touring och EL6 säljs i Tyskland, Nederländerna, Sverige och Danmark. EL6 är för närvarande tillgänglig att beställa – inklusive via prenumeration – medan ET5 Touring-leveranser för den europeiska marknaden är planerade att starta senare under året.

2024 Nio EL6

2024 Nio EL6

Nio har precis rullat ut batteribyte till Europa i år och påskyndar det, men en färsk rapport från Reuters sa att biltillverkaren kommer att avsluta gratis batteribyte, samt sänka priserna på sin hemmamarknad som svar på en försäljningsnedgång. Rapporten noterade att batteribytesstationerna har kritiserats av investerare som ett hämmande av lönsamheten.

Detta kan vara början på ett skifte för batteribyte mot en premiumtjänst, snarare än en inkluderad förmån, eftersom Nio fortsätter att fokusera på laddningsinfrastruktur. Kunder har tillgång till mer än 400 000 tredjepartsladdare i Europa, enligt företaget.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button