Electric car

NHTSA återupptar utredningen av Teslas oavsiktliga acceleration

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har återupptagit en utredning om påstådd oavsiktlig acceleration från Tesla som svar på en framställning.

Undersökningen täcker nästan alla Tesla Model S, Model X, Model 3 och Model Y som byggts och omfattar cirka 1,8 miljoner fordon i USA. Elbilar efter klagomål från ägaren.

Tesla Model Y

Beslutet att fortsätta undersökningen är ett svar på en petition från Ronald Belt från Plymouth, Minnesota, som hävdar att ny information om växelriktarens design, på grund av de senaste nedbrytningarna av hobbyister, har möjliggjort en större förståelse för komponentens funktion.

Baserat på denna information hävdar framställningen att ett konstruktionsfel i växelriktaren tillåter intermittent högre elektrisk ström att flöda genom ett fordons 12-volts elektriska system. Detta plötsliga extra spänningsdrag kan utlösas av ett krav på extra kraft från ett tillbehör, som servostyrning, och skulle inte identifieras av Teslas diagnostiksystem som ett fel, hävdar framställningen.

2023 Tesla Model S - med tillstånd av Tesla, Inc.

2023 Tesla Model S – med tillstånd av Tesla, Inc.

Den ursprungliga begäran om att NHTSA skulle undersöka Teslas oavsiktliga acceleration lämnades in i januari 2020 och avslogs av byrån ett år senare. Tesla i januari 2020 kallade det påståendet ”helt falskt” och gick så långt som att skapa ett blogginlägg om saken. I det inlägget sa Tesla att bromspedalen alltid kommer att åsidosätta gaspedalen, men den tar faktiskt inte upp problemet som påstås här.

Oavsiktliga accelerationspåståenden kan vara svåra att bevisa. Tesla har tidigare gått in på fordonsdata för att motbevisa påståenden om oavsiktlig acceleration vid krockar. Och i ett antal modeller tidigare – inklusive Toyota Prius – har det visat sig vara en enkel felaktig användning av pedalen. Kan detta vara annorlunda?

Se även  BMW iX-recension, Teslas försäljningsprocess, ICE-pensionering, Lightyear och Koenigsegg: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button