Nyheter

Någon betalade nästan 6 miljoner dollar för Fernando Alonsos Ferrari Enzo

En Ferrari Enzo direkt från den privata samlingen av tvåfaldige Formel 1-världsmästaren Fernando Alonso såldes på en auktion i Monaco tidigare denna månad.

Det slutgiltiga priset, inklusive köparvodet, var häpnadsväckande 5,4 miljoner euro (cirka 5,9 miljoner dollar). Det är mer det dubbla vad Enzos normalt handlar för, även med dagens höga priser på klassiska bilar och specialbilar.

Kändisägandet var utan tvekan en faktor som satte priset på just denna Enzo på auktion. Alonso lämnade till och med ett videomeddelande som spelades upp under försäljningen.

”Det betyder mycket för mig, och jag har haft en fantastisk tid med bilen … det är ett magiskt konstverk”, sa han i videon. ”Jag vet att den kommer att vara i goda händer…snälla ta hand om bilen och njut av den.”

Fernando Alonso med sin Ferrari Enzo – Fotokredit: Monaco Car Auctions

Men bilen har också den första färdiga Enzo-karossen – Scocca nr 1 – vilket betyder att det är en av de tidigaste byggda Enzos. Härkomsten bekräftas av bilens Ferrari Classiche röda bok, enligt Monaco Car Auctions, som skötte försäljningen.

Ferrari byggde bara 400 Enzo-vägbilar, plus 30 Enzo-härledda FXX-banor. Alonsos Enzo är klar i Ferraris signatur Rosso Corsa röd och har bara 2 982 mil på vägmätaren, även om det inte är klart hur många av dessa mil som faktiskt lades till av Alonso, som körde för Ferrari F1-teamet mellan 2010 och 2014 och idag kör för Aston Martin.

Uppkallad efter företagets grundare Enzo Ferrari, Enzo var Ferraris flaggskeppssuperbil i början av 2000-talet, och fortsatte där F40 och F50 slutade. Bland annat var det anmärkningsvärt för ett monocoque-chassi i kolfiber och paddelväxlad transmission – standardpris i superbilar idag men ganska ny på den tiden. Den växellådan är ihopkopplad med en 6,0-liters V-12 som spottar ut 650 hk och kommer att pressa Enzo från 0-62 mph på 3,6 sekunder till en toppfart på 217 mph.

Se även  Köp nu för att göra anspråk på $7 500 federal EV-skatteavdrag innan den löper ut för 2022

På auktionen fanns också en Ferrari 250 GT Boano från 1956 som såldes för 1 512 000 euro (1,65 miljoner dollar), inklusive köparens avgift. Bilen är ett av totalt 14 exempel på de legerade kupéerna och tävlade i 1956 års Nassau Governor’s Trophy med kundracern Jan de Vroom bakom ratten.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button