Luxury car

Mystery Alfa Romeo teased för 30 augusti debut

Alfa Romeo tog till Twitter på tisdag för att bekräfta avslöjandet av en ny modell den 30 augusti, tippad att vara en superbil inspirerad av 33 Stradale från 1960-talet.

Avslöjningsdatumet är samma vecka som Italiens Formel 1 Grand Prix på Monza, strax norr om Alfa Romeos hemstad Milano.

Biltillverkaren publicerade ett teaserfoto tillsammans med bekräftelsen på avslöjningsdatumet. Meddelandet ”Modet att drömma” på italienska inkluderades också.

Teaserbilden visar vad som verkar vara en ventil, även om det är svårt att avgöra om ventilen är placerad framtill eller baktill på fordonet.

Twitter-inlägg från Alfa Romeo den 4 juli 2023

Twitter-inlägg från Alfa Romeo den 4 juli 2023

Det är inte första gången Alfa Romeo retar den mystiska modellen.

En video som lades upp förra nyårsafton på Alfa Romeos Instagram-konto frågade tittarna om de var redo för 2023 och avslutades sedan med uttalandet ”vi är”, då en av baklyktorna på den nya modellen visades kort.

Bakljuset hade en rund design, liknande vad Alfa Romeo använde på sin tidigare 4C-sportbil, men ett rött streck i mitten bildade vad som verkar vara nummer 6, vilket ledde till rykten om att den mystiska modellen är en ny 6C-superbil.

Alfa Romeos vd Jean-Philippe Imparato antydde förra sommaren att Alfa Romeo skulle kunna lansera en superbil för att markera slutet på vägen för förbränningsmotorn, eftersom biltillverkaren planerar att gå den helelektriska vägen med start 2026. Som den ryktade motorn för bilen är Alfa Romeos egen turboladdade 2,9-liters V-6, 6C-namnet är väldigt vettigt. 4C drevs av en turbo-4 och den tidigare 8C Competizione av en V-8.

Alfa Romeo planerade så sent som 2018 att lansera en modern 8C superbil som drivs av samma V-6. Planerna för bilen, tillsammans med en planerad Giulia-baserad coupé, skrotades året därpå när Alfa Romeos dåvarande moderbolag, Fiat Chrysler Automobiles, inledde förhandlingar om en sammanslagning med franska PSA Group. Dessa förhandlingar resulterade i bildandet av Stellantis två år senare.

Även om en ny superbil inte är säker, vet vi att Alfa Romeo förbereder en subkompakt crossover för lansering 2024 som sin första EV. Crossover kommer att vara en nära kusin till Jeep Avenger och nyligen avslöjade Fiat 600e.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button