Electric car

Modern Triumph sportbil föreställd, och ja, det är en EV

När BMW köpte Rover Group redan 1994 inkluderade affären sådana märken som Triumph, Austin, MG, Morris, Riley och Rover, tillsammans med Mini och Land Rover. År 2000 hade BMW sålt av de flesta av dessa märken, även om det behöll några av dem, inklusive Triumph.

Även om det inte finns någon indikation på att BMW planerar att återuppliva Triumph när som helst snart, har ett Londonbaserat designhus vid namn Makkina föreställt sig precis hur en modern Triumph-sportbil kan se ut med TR25-konceptet. Makkina valde varumärket Triumph för att fira årets 100-årsjubileum av produktionen av den första Triumph-bilen, 10/20. Makkina firar också sitt eget 25-årsjubileum i år.

TR25-konceptet, som har BMW:s välsignelse, har en design som är tydligt inspirerad av Triumph TR2 från 1950-talet, särskilt den strömlinjeformade versionen som användes för höghastighetskörningar som utfördes nära den belgiska staden Jebbeke. Ken Richardson lyckades köra 124,889 mph i en av bilarna 1953 för att ta rekordet för bilar under två liter det året.

Liksom bilen som körs av Richardson, som idag finns på British Motor Museum i Gaydon, Storbritannien, är TR25-konceptet ensitsiga, med passagerarutrymmet avspärrat för förbättrad aerodynamik (en utfällbar hoppstol finns under den avtagbara panelen, tillåter en passagerare). Den här gången finns det en störtbåge för att skydda föraren i händelse av en olycka.

Ken Richardson med en Triumph TR2 från 1953

Kraften i TR25-konceptet kommer från en elektrisk drivlina, i det här fallet lånad från en BMW i3s. Den enda elmotorn, monterad på bakaxeln, klarar 184 hk.

Inuti kabinen visar en självcentrerande ratt i ratten nyckelinformation medan en andra display, som Makkina refererar till som en binnacle, är monterad bakom ratten och visar ytterligare information, som återstående laddning och räckvidd.

Se även  Kia höjer det globala EV-målet, planerar specialbyggd robotaxi

Det finns inga ord om det finns några planer på en produktionskörning.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button