Nyheter

Modell S/X når 88 % av den ursprungliga räckvidden vid 200 000 miles

I genomsnitt tappar Tesla Model S och Model X mindre än 12 % av räckvidden efter 200 000 miles.

Den siffran kommer från en bild i biltillverkarens nyss släppta effektrapport 2022, där Tesla också noterade att de uppskattar att de flesta av dess fordon på USA-marknaden skrotas när de når den mängden körsträcka. I Europa uppskattar Tesla att de flesta av dess bilar skrotas på cirka 150 000 miles.

Försämring av Tesla Model S och Model X-serien (från Tesla 2022 Impact Report)

Teslas diagram, som verkar relatera till kapacitet med termen retention, tyder på att Tesla-kunder inte upplever mycket räckviddsförlust under hela deras fordons livslängd. Det är troligt att i verkliga termer kommer bilar sannolikt att få fler mil av de 88 % av den återstående kapaciteten än vad de skulle ha ursprungligen, tack vare mjukvaruuppdateringar och de ständiga förbättringarna de ger.

I rapporten förklarar Tesla också att ålder är en annan faktor, även att den inte har data om andra nyare kemier.

Tidigare data, från omkring 2017, tydde på att vissa Tesla Model S-bilar fortfarande kan vara över 90 % av sin ursprungliga kapacitet efter 150 000 miles – och det har inte visat sig vara långt borta eftersom mer data ackumuleras. Detta diagram i sig fortsätter att stödja det.

2020 Tesla Model X

2020 Tesla Model X

Tesla eller inte, batteriförsämring är ytterst osannolikt att mura din EV, stöder data. Även för Nissan Leaf – en av de mest utsatta för nedbrytning i sin tidigaste form, har det helt enkelt inte funnits tillräckligt med förpackningar för att återvinna och återvinna för större projekt. Och tack vare bättre termiska system är vissa tidigare bekymmer över värme och batterilivslängd inte längre så kritiska.

Se även  Kinesisk start kan snart tillverka elbilar med cell-till-chassi-teknik

Kalifornien föreslår gränser för batterinedbrytning som en del av sina senaste standarder, som kräver ett övergång till elbilar i grossistledet till 2035. Medan bilar som redan är på väg verkar motstå batteriförsämring ganska bra, kan konkreta bestämmelser bidra till att ge konsumenterna sinnesfrid och underlätta denna övergång.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button