Nyheter

Mini retar den minimalistiska interiören av 2025 års Cooper

En ny generation av signaturen Mini Cooper halvkombi kommer att debutera senare i år som en 2025-modell, och Mini har gett en tidig titt på bilens avskalade interiör.

Det följer avslöjandet av exteriördesignen i april. Den version som visades vid den tiden var en elektrisk Cooper, men en gasdriven version, i huvudsak en uppdaterad version av den nuvarande luckan, kommer också att finnas tillgänglig.

En teaser-video postat av Mini på Twitter på torsdagen visade strecket på den ursprungliga Alec Issigonis-designade Mini som förvandlades till strecket på 2025-modellen, vilket framhävde likheterna mellan de två.

För nya Cooper finns en stor cirkulär skärm kvar i mitten av instrumentbrädan, men den flankeras på båda sidor av paneler med mjuka material, eventuellt tyg eller vinyl i detta fall. Liksom Minis nuvarande instrumentdesign kommer den nya att vara vanlig i hela sortimentet, vilket innebär att den bör synas i den omdesignade 2025 Countryman och nya 2025 Aceman.

Twitter-inlägg av Mini gjorde den 20 juli 2023

Mini kommer att lansera nya Cooper i elektrisk skepnad. Produktionen av den elektriska versionen kommer att hanteras i Kina som en del av ett avtal som gjordes med Great Wall Motors 2018. Produktionen av gasversionen kommer att fortsätta i Minis nuvarande hem i Oxford, Storbritannien

Den elektriska versionen kommer till en början att erbjudas i Cooper E och Cooper SE kvaliteter. Cooper E kommer att ha ett batteri på 40,7 kWh och en enda elmotor med en kapacitet på 181 hk. Cooper SE kommer att ha ett batteri på 54,2 kWh och en enda elmotor som klarar 215 hk. En elektrisk John Cooper Works performance range-topper har också upptäckts testning.

Se även  2024 Chevy Colorado ZR2 Bison retade inför debuten den 31 maj

Inga detaljer om gasversionen har bekräftats, även om den nuvarande generationens 1,5-liters turbo-3- och 2,0-liters turbo-4-drivlinor bör fortsätta, kanske med små förbättringar av prestanda och effektivitet för nya Cooper.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button