Electric car

Militärkonceptversion av GMC Hummer EV avslöjad på Modern Day Marine

General Motors avslöjade denna vecka ett militärfordon baserat på GMC Hummer EV på Modern Day Marine-mässan i Washington, DC

Konceptet, som kallas Electric Military Concept Vehicle (eMCV), har samma tillvägagångssätt som Chevrolet Colorado ZR2-baserade Infantry Squad Vehicle, draperar en militärspecifik kaross och hårdvara över ett civilt fordons chassi och drivlina – den elektriska Hummerens, i det här fallet .

GM Defense Infantry Squad Vehicle

Liksom Hummer EV har eMCV ett dubbelstaplat batteripaket med 24 moduler med en kapacitet på cirka 200 kwh, vilket ger uppskattningsvis 300 miles räckvidd. Paketet kan laddas med upp till 350 kw, vilket ökar räckvidden på 100 miles på cirka 12 minuter. Emellertid har eMCV också en 12-kw dieselgenerator som kan ge ”begränsad laddning och framdrivning”, enligt GM.

En tremotors drivlina går också i princip oförändrad. Precis som i Hummer EV driver en enda motor framhjulen genom ett konventionellt mekaniskt skåp, medan de två motorerna driver bakhjulen och använder ett ”virtuellt” låssystem för att öka greppet. Effekten uppskattas till 1 000 hk och 1 200 lb-ft vridmoment – precis som den mest kraftfulla versionen av den civila Hummer EV-pickupen.

2023 GMC Hummer EV Pickup

2023 GMC Hummer EV Pickup

eMCV har också 37-tumsdäck och Fox-dämpare för att förbättra terrängkapaciteten, såväl som kraftiga bromsar, en 46-tums pistolring, svängbara sidoarmsfästen och sittplatser för sex.

Rapporter om en elektrisk militär Hummer cirkulerade först 2021, och GM 2022 sa att den skulle leverera en Hummer EV till den amerikanska armén för utvärdering. Armén forskar om alternativ till fossila bränslen; den testar också en elektrisk pickup från startup Canoo och har tidigare utvärderat en Chevy Colorado-prototyp med bränsleceller. Men den Hummer-baserade eMCV förblir bara ett koncept för tillfället.

Se även  Ett sortiment av emblematiska superbilar är på väg till auktion

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button