Nyheter

MG 4 Xpower elektriska hot hatch-rätter på 429 hk

MG är ute efter att bevisa att elektriska prestandabilar inte behöver kosta en förmögenhet med sin MG 4 Xpower. Bilen avslöjades i veckan och finns redan att beställa på marknader där märket verkar.

MG 4 Xpower är en elektrisk hot hatch baserad på standarden MG 4 som debuterade förra året, och den har en toppeffekt på 429 hk, eller tillräckligt för 0-62 mph acceleration på 3,8 sekunder.

Effekten, som genereras av en fyrhjulsdriven drivlina med dubbla motorer, gör också MG 4 Xpower till den mest kraftfulla produktions-MG hittills. Den titeln kommer dock inte att hålla länge, eftersom MG kommer att lansera Cyberster elektriska roadster nästa år, och den kommer med upp till 536 hk.

MG 4 Xpower är prissatt för att börja på rimliga 36 495 brittiska pund på MG:s hemmamarknad i Storbritannien, vilket motsvarar cirka 46 500 $ vid nuvarande växelkurser. Det är imponerande med tanke på den prestanda som erbjuds och de ytterligare uppgraderingarna som MG:s ingenjörer har gjort för att säkerställa att bilen inte bara är snabb i en rak linje.

2024 MG 4 Xpower

MG sa att bilen också drar nytta av en rad uppgraderingar av fjädring, inklusive omkalibrerad fjäder- och dämparjustering och styvare krängningshämmare. Ändringarna resulterar i att den totala fjädringsstyvheten ökar med cirka 25 %. MG:s Dynamic Cornering Control System, som kombinerar en elektronisk spärrdifferential med vridmomentstyrning av elmotorerna, underlättar också hanteringen.

Styr- och bromssystemen har också justerats för att ge förbättrad prestanda. När det gäller den senare kommer stoppkraften från 13,6-tums ventilerade rotorer i alla fyra hörnen. MG sa att MG 4 Xpower kräver bara 111 fot för att stanna från 62 mph. Bromsarna sitter inom 18-tumshjul insvepta i Bridgestone Turanza-däck.

Se även  Czinger Hyper GT siktar på höghastighetslyx

Ingen räckviddssiffra har tillkännagivits, men standard MG 4:s räckvidd toppar över 250 miles, tack vare ett 64-kWh batteri.

MG kommer att presentera MG 4 Xpower för första gången på 2023 Goodwood Festival of Speed, som startar den 13 juli. Biltillverkaren kommer också att använda evenemanget i Storbritannien för att visa upp en tidsattackspecial baserad på bilen.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button