Luxury car

Mercedes tar med en lyxig mellanstor elektrisk skåpbil till USA

Mercedes-Benz kommer att lägga till en lyxig mellanstor elektrisk skåpbil till sitt amerikanska sortiment, sa biltillverkaren på tisdagen.

Mercedes lokala sortiment har för närvarande två skåpbilar i form av medelstora Metris och fullstora Sprinter, även om båda är avskalade kommersiella erbjudanden. Den lyxiga skåpbilen kommer att rikta sig till privata köpare, som stora familjer, campingfantaster och möjligen även husbilsköpare.

Skåpbilen kommer att baseras på en ny dedikerad EV-plattform som utvecklas för att stödja alla framtida skåpbilar hos Mercedes. Platformen, kallad Van.EA, är planerad att skapa sin första modell 2026. Tidpunkten för några Van.EA-produkter i USA, inklusive lyxbilen, har inte tillkännages.

Van.EA-plattformen har en design med tre moduler som gör att den enkelt kan anpassas till olika fordonsstorlekar. En främre modul rymmer hårdvara för högspänningsstyrka och en elmotor, och är gemensam för alla fordon baserade på plattformen. En mittmodul tillgänglig i olika längder och som passar olika batterikonfigurationer bestämmer storleken på fordonen baserat på plattformen. En bakre modul innehåller bakaxeln, antingen med motor för fyrhjulsdrift eller utan för framhjulsdrift.

Nästa generations Mercedes-Benz eSprinter

Nästa generations Mercedes-Benz eSprinter

En tidig version av detta koncept finns i plattformen för 2024 eSprinter elbil i full storlek som börjar säljas i USA under andra halvan av 2023.

För lyxbilen kan köpare förvänta sig liknande egenskaper som Mercedes erbjuder i sina lyxbilar och stadsjeepar. Detta kommer att inkludera automatiserad självkörande teknik, upp till nivå 3 på SAE-skalan för självkörande förmåga.

Mercedes har redan haft vissa framgångar i USA med skåpbilsförsäljning. Biltillverkaren sa att den fördubblade sin marknadsandel för skåpbilar i USA från 8 % 2018 till 16 % 2022. Mercedes sa också att de siktar på att elbilar ska stå för 20 % av dess totala skåpbilsförsäljning 2026 och 50 % 2030.

Se även  2022 Rolls-Royce Cullinan recension | Tre saker jag lärde mig när jag körde en SUV på 429 400 dollar

Innan lyxbilen anländer kommer Mercedes att uppdatera sin nuvarande mellanstora skåpbilslinje, som inkluderar Metris och ett lyxalternativ känd som V-klass som säljs utomlands och inkluderar en EQV elektrisk variant. Uppdateringen av den nuvarande mellanstora skåpbilslinjen är planerad till i sommar. Det ryktas att Metris kommer att tas bort från Mercedes’ amerikanska lineup efter introduktionen av uppdateringen.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button