Nyheter

Mercedes nivå 3 automatiserade förarassistanssystem lagligt i Kalifornien

Mercedes-Benz:s Drive Pilot automatiska förarassistansfunktion har godkänts för användning i Kalifornien, vilket gör det till det första hands-off, ögonavstängda systemet tillgängligt för allmänheten i delstaten.

Drive Pilot godkändes av Nevada i början av året, och fler stater kommer sannolikt att godkänna systemet under de kommande månaderna och åren. Den lanserades först på Mercedes hemmamarknad i Tyskland 2022.

Drive Pilot, som rankas på nivå 3 på SAE-skalan för självkörande förmåga, är utformad för att fungera i tät trafik på i förväg kartlagda motorvägssträckor men endast i hastigheter upp till 40 mph. Mercedes vill så småningom öka hastigheten där systemet fungerar till 80 mph.

En nivå 3-bil tillåter hands-off, ögon-av-drift i vissa situationer, men är fortfarande långt ifrån verklig autonom körning eftersom föraren fortfarande måste vara redo att ta tillbaka kontrollen när som helst, efter att ha fått en varning. Nivå 4 är den första nivån där en bil kan hantera sig själv under längre perioder utan ingripande från en förare. Alla andra system som för närvarande är tillgängliga för offentliga inköp rangordnas på nivå 2, eftersom de kräver konstant övervakning från föraren.

Mercedes-Benz EQS – sensorer som används av Drive Pilot

Drive Pilot förlitar sig på flera sensorer runt bilen, inklusive lidar, och aktiveras av knappar på ratten. Dessa knappar tänds när bilen möter förhållanden där systemet är tillgängligt för användning. Om föraren misslyckas med att ta kontroll när de erforderliga villkoren inte längre är uppfyllda, kommer systemet att sakta ner bilen till stopp, tända varningsblinkersen, låsa upp dörrarna och aktivera sitt nödanropssystem.

Volvo utvecklar ett liknande system som kallas Ride Pilot, som biltillverkaren vill lansera i Kalifornien först innan det expanderar till andra marknader. Volvo har inte sagt under vilka förhållanden Ride Pilot kommer att fungera.

Se även  Hummer blir mindre, Mercedes går för noll krascher: Bilnyheters rubriker

Honda har erbjudit ett nivå 3-system för motorvägar i Japan sedan 2021, även om systemet är kraftigt begränsat under de förhållanden som det kommer att fungera under, särskilt dess hastighetsband.

De första bilarna med Drive Pilot i USA kommer att vara 2024 S-Klass sedan och 2024 EQS elektrisk lucka, som kommer att finnas tillgängliga från årets tredje kvartal.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button