Nyheter

Mercedes kraftökning för elbilar nu tillgänglig som engångsköp

Mercedes-Benz har gått tillbaka till en tidigare plan för att tillåta ägare av vissa elfordon att låsa upp maximal prestanda endast via prenumeration.

Biltillverkaren sa på onsdagen att dess Acceleration Increase-funktion för EQE 350, EQE SUV 350, EQS 450 och EQS SUV 450 nu kommer att erbjudas via prenumeration eller ett engångsköp.

On-demand-funktionen kan köpas online i Mercedes Me Connect Store och installeras via en trådlös uppdatering, vilket innebär att ett besök hos en återförsäljare inte krävs.

För EQE 350 och EQE SUV 350 ökar Acceleration Increase effekten från 288 till 348 hk, vilket resulterar i att tiden 0-60 mph sjunker med 0,9 sekunder till 5,1 sekunder för EQE 350, och med en sekund till 5,2 sekunder för EQE 350 SUV.

För EQS 450 och EQS SUV 450 ökar funktionen effekten från 355 till 435 hk och sänker tiden 0-60 mph med 0,8 sekunder till 4,5 sekunder för EQS 450, och med 0,9 sekunder till 4,9 sekunder för 450 SUV .

Acceleration Öka med ett ögonkast

Köpare kan välja mellan månads- eller årsprenumerationer, eller göra ett engångsköp som behåller funktionen under fordonets livstid. Månadsprenumerationen kostar $60 för EQE-modellerna och $90 för EQS-modellerna. Den årliga prenumerationen höjer kostnaderna till $600 respektive $900. Engångskostnaden för inköp är 1 950 USD för EQE-modellerna och 2 950 USD för EQS-modellerna.

Mercedes planerade ursprungligen att ta ut ett årligt abonnemang på $1 200 för alla modeller, när Acceleration Increase först tillkännagavs förra hösten.

Det är inte första gången Mercedes erbjuder en on-demand-funktion via prenumeration. På vissa marknader tar biltillverkaren ett årligt abonnemang för att låsa upp det mer avancerade bakhjulsstyrningssystemet på EQS, en funktion som för närvarande är standard i USA. Det mer avancerade systemet kan luta bakhjulen upp till 10 grader, kontra standardsystemet som lutar dem endast 4,5 grader.

Se även  I bara fem amerikanska storstadsområden kan elbilar rädda 2 500 liv årligen

Biltillverkaren erbjuder många fler on-demand-funktioner via Mercedes Me Connect Store, vilket gör det möjligt för ägare att uppgradera sina fordon när som helst. Dessa inkluderar nanny-system för nybörjarförare och betjänter, AMG Track Pace prestationsdatainspelare, fjärrstart av motor, utökade navigeringsfunktioner och mer.

Mercedes sa att fler on-demand-funktioner kommer, även om biltillverkaren sa att vissa fasta, standardfunktioner som uppvärmda säten inte kommer att erbjudas på detta sätt.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button