Nyheter

Mercedes-Benz retar uppdaterad V-klass lyxbil i mellanstorlek

Mercedes-Benz förbereder en uppdatering för sin medelstora skåpbil som säljs i USA i en kommersiell skepnad som kallas Metris, och en teaser-shot släpptes denna vecka.

På andra marknader är Metris känd som Vito och säljs tillsammans med en lyxversion som kallas V-klass. Vito och V-Klass kommer också i elektrisk skepnad, känd som eVito respektive EQV.

Teaserbilden visar den uppdaterade V-klassen.

Prototyper för den uppdaterade V-klassen och EQV har upptäckts, och Mercedes har bekräftat en avslöjande i somras.

Uppdateringarna kommer att innehålla justeringar av exteriören och ett nytt instrumentbräda. Den senare kommer att anta en enda panel som integrerar både ett digitalt instrumentpanel och infotainmentskärm. Mercedes sa att nya digitala tjänster och säkerhetsfunktioner också planeras.

Det är inte klart vad som är planerat för drivlinorna. Köpare har för närvarande en serie dieslar att välja mellan, inklusive 4- och 6-cylindriga alternativ, plus en elektrisk drivlina i eVito och EQV.

Mercedes har inte sagt om Metris kommer att uppdateras, även om biltillverkaren påstås berätta för sina amerikanska återförsäljare förra året att Metris kommer att släppas efter tredje kvartalet 2023.

Medan USA sannolikt kommer att gå miste om den uppdaterade skåpbilsserien, bekräftade Mercedes denna vecka att en ny lyxig mellanstor skåpbil med elektrisk kraft kommer att lanseras här senare detta årtionde. Den nya elektriska skåpbilen, som sannolikt kommer att bli en efterföljare till den nuvarande EQV, kommer att baseras på en dedikerad EV-plattform som så småningom kommer att stödja alla skåpbilar från Mercedes, inklusive framtida versioner av Sprinter van i full storlek.

Se även  Skrotpärla: 2006 Mercedes-Benz C 280 Luxury Sedan

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button