Nyheter

Mercedes-Benz CLS-klass tar ur produktion i augusti

Mercedes-Benz CLS-Klass, modellen som till stor del är krediterad för att starta den coupéliknande sedantrenden med ankomsten av den första generationen 2004, kommer snart att upphöra.

Den rapporterades först på tisdagen av The Drive, och sedan den bekräftades av Mercedes, kommer CLS-klassen att tas ur produktion den 31 augusti 2023.

Datumet är när Mercedes kommer att börja tillverka den omgjorda 2024 E-klass, den modell som CLS-klassen traditionellt är kopplad till.

Försäljningen av CLS-klassen har varit på nedgång i flera år. Mercedes grupperar försäljningen av CLS-klass tillsammans med E-klassen, och 2022 lyckades de två namnskyltarna bara sälja 18 818 i USA, en minskning med 10 % från föregående år. SUV:arna GLE-Class och GLE-Class Coupe lyckades tillsammans 63 050 försäljningar under samma period.

Sedan försäljningen i allmänhet har varit på en nedgång eftersom köpare fortsätter att strömma till stadsjeepar. Det har inte hjälpt att Mercedes under de senaste åren har lanserat ett antal alternativa coupéliknande sedaner och tränger undan det som redan var ett nischsegment. Ytterligare coupéliknande sedaner som biltillverkaren erbjuder inkluderar den kompakta CLA-klassen, den högpresterande AMG GT 4-dörrars Coupe och EQE och EQS elektriska duon.

Rapporter om CLS-klassens undergång dök upp först så tidigt som 2020. Enligt samma rapporter kommer AMG GT 4-dörrars Coupe också att utgå efter att den nuvarande modellen når slutet av sin livscykel, även om AMG tippas lanseras en elektrisk efterföljare runt mitten av decenniet, förhandsvisad 2022 av konceptbilen Vision AMG.

I ett uttalande sa Mercedes att en ”ny generation av coupéer och cabrioleter” kommer för att fylla tomrummet. Biltillverkaren syftar sannolikt på en ny CLE-klass coupé och CLE-klass Cabriolet som kommer att ersätta de tidigare tvådörrarsversionerna av både C-klass och E-klass senare i år.

Se även  Delage tar toppen av med Open Air D12 Hypercar

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button