Nyheter

Mercedes-Benz byter till Teslas laddhamn för Nordamerika

Mercedes-Benz meddelade på fredagen att de kommer att använda Teslas laddport för framtida elbilar och ett planerat laddningsnätverk i Nordamerika.

Precis som med de andra märkena som hittills har åtagit sig – Ford, GM, Rivian, Volvo och Polestar – kommer Mercedes att erbjuda en adapter 2024 för att tillåta ägare av nuvarande elbilar att använda Tesla Supercharger-nätverket, följt av införlivandet av hamnen i fordon som börjar 2025.

Laddningsnätverk för Mercedes-Benz EV

Mercedes sa inte om de planerade att fasa ut Combined Charging Standard (CCS)-porten som används i sina nuvarande elbilar och enbart använda Tesla-porten, även känd som North American Charging Standard (NACS) i framtiden. Men det bekräftade planerna på att införliva båda hamnarna i sitt planerade nordamerikanska laddningsnätverk.

Mercedes tillkännagav EV-snabbladdningsnätverket för Nordamerika i januari, och även om det siktar på att få 2 500 snabbladdningskontakter och 400 nordamerikanska platser i drift till 2027, har det släppts några andra detaljer. De första platserna – som kommer att ha både CCS- och NACS-portar – är planerade att öppna senare i år.

2014 Mercedes-Benz B-klass elektrisk drivning

2014 Mercedes-Benz B-klass elektrisk drivning

Dessförinnan ska Volkswagen ha köpt sitt Electrify America-nätverk till potentiella investerare, inklusive Mercedes, i en stor skala upp. Även om det inte hände, fick VW en ytterligare investering från Siemens.

Förr fanns det en djup koppling mellan Mercedes och Tesla. Mercedes-Benz förälder Daimler ägde en gång cirka 10% av Tesla, och Elon Musk sa en gång på en Wall Street Journal-konferens: ”Vi blev räddade av Daimler.” Mercedes hjälpte till att leverera ställverk och andra komponenter till tidigare Model S och Model X. Tesla levererade också drivlinan till Mercedes-Benz B-Class Electric Drive, en bil som överensstämde med kraven som på sätt och vis undvek denna standarddebatt genom att helt skippa snabbladdning .

Se även  Produktion Ram 1500 REV elektrisk lastbil retades i första bilder

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button