Nyheter

Mercedes-Benz bekräftar ny CLE-klass för debut den 5 juli

Mercedes-Benz har tagit till sociala medier för att bekräfta planerna för debuten av CLE-Klass coupe den 5 juli.

CLE-Klassen är en ny namnskylt för Mercedes, och i huvudsak en enda ersättning för den tidigare C-Klass Coupe och E-Klass Coupe. Det kommer sannolikt att anlända till återförsäljare sent i år eller tidigt nästa år som en 2024-modell.

En CLE-Klass Cabriolet är också på gång som ersättning för de tidigare cabrioletversionerna av C-Klass och E-Klass.

Strategin liknar vad Mercedes gjorde med CLK-klassen för två decennier sedan. CLK-klassen var mekaniskt lik C-klassen men placerad högre.

2003 Mercedes-Benz CLK

Som ett resultat kommer CLE-klassen sannolikt att vara nära besläktad med den omdesignade 2022 C-klassen. Teaserbilden tillsammans med våra egna spionbilder av prototyper visar en liknande frontände som C-klassen, även om CLE-klassen ser ut att ha en mer muskulös hållning och något smalare strålkastare. Bakljusdesignen är samtidigt densamma som på den omdesignade 2024 GLC-klass Coupe.

Interiördetaljer bör också delas med C-Klass, vilket innebär att köpare bör behandlas med ett 12,3-tums digitalt instrumentpanel och en 11,9-tums (med stående layout) infotainmentskärm som standard.

Se efter att drivlinorna också är gemensamma för båda modellerna. Standard C-Klass är för närvarande endast tillgänglig i USA i C300-form. C300 driver en 2,0-liters turbo-4 som ger 255 hk; det är tillsammans med ett 48-volts mild-hybridsystem som ger ytterligare 20 hk för korta sprängningar. AMG har två prestandaalternativ i form av 2023 C 43, klassad till 402 hk, och 2024 C 63 SE Performance, klassad till 671 hk. Båda AMG-alternativen bör vara tillgängliga för CLE-klassen.

Sedanförsäljningen kan vara på nedgång, men situationen är ännu värre för sportiga tvådörrarsbilar. Som ett resultat har de flesta biltillverkare antingen minskat antalet coupéer och cabrioleter de erbjuder eller helt och hållet släppt kroppsstilarna. Hos Mercedes upphörde alla modeller som SLK-klass, AMG GT Roadster och S-klass Coupe och S-klass Cabriolet utan direkta ersättningar.

Se även  Tips för att sälja en begagnad Rolls-Royce

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button