Nyheter

Mercedes antar Tesla-laddning, planerar fortfarande eget laddningsnätverk

Mercedes-Benz är den senaste av flera biltillverkare som tillkännager planer på att använda Tesla-laddningskontakten och ge sina kunder tillgång till Teslas stora laddningsnätverk, även om Mercedes fortfarande går vidare med planer på ett eget exklusivt laddningsnätverk för sina kunder.

Mercedes EV-ägare kommer att kunna använda Teslas laddningsnätverk från och med 2024, meddelade biltillverkaren på fredagen. En adapter kommer att tillåta befintliga Mercedes elbilar, som använder Combined Charging Standard (CCS)-kontakten, att samverka med Teslas kontakt, som Tesla har utformat som North American Charging Standard (NACS).

Nya Mercedes elbilar kommer att ha en Tesla-kontakt inbyggd från och med 2025 i den nordamerikanska regionen, men biltillverkaren sa inte om den skulle fasa ut CCS och använda Tesla-kontakten exklusivt.

Mercedes bekräftade att man fortfarande planerar sitt eget laddningsnätverk, men nu med både NACS- och CCS-kontakter. Tillkännagav vid 2023 CES tidigare i år, kommer laddningsnätverket att bestå av 400 ”laddningshubbar” med mer än 2 500 individuella laddare i Nordamerika i slutet av decenniet. Det kommer att vara mycket mindre än Tesla-nätverket, som för närvarande har mer än 12 000 laddare i Nordamerika.

Laddningsnätverk för Mercedes-Benz EV

”För att påskynda övergången till elfordon är vi dedikerade till att höja hela EV-upplevelsen för våra kunder – inklusive snabba, bekväma och pålitliga laddningslösningar varthelst deras Mercedes-Benz tar dem”, säger Ola Källenius, Mercedes VD, i en påstående.

Ford och General Motors har gjort liknande avtal med Tesla för att använda dess laddningsnätverk, och har även meddelat planer på att använda NACS-kontakten i framtida fordon. De följdes snart av Rivian, Volvo och Polestar. Hyundai, Volkswagen Group och Stellantis har alla indikerat att de kan följa efter.

Se även  Mobile Wildlife Area Fortfarande vara i form för vägen

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button