Luxury car

McMurtry Spéirling fanbil redo att förvränga dina sinnen för 1 miljon dollar

Byggd av en liten brittisk startup, är McMurtry Spéirling en elektrisk bandbil som gör de flesta superbilar med stamstammar på skam. Nu kan du äga en.

McMurtry bygger en upplaga av 100 kundbilar, kallade Spéirling Pure, prissatta från 820 000 brittiska pund, eller 1,04 miljoner dollar vid nuvarande växelkurser. Förproduktion är planerad att starta 2024, med leveranser efter 2025, enligt ett pressmeddelande från företaget. USA:s tillgänglighet diskuterades inte.

Företaget hade tidigare diskuterat planer på en väggående version av Spéirling, men Spéirling Pure verkar fortfarande främst fokuserad på bankörning. Den innehåller de flesta funktionerna i den ursprungliga Spéirling ingenjörsdemonstratorn, som racerföraren Max Chilton använde för att sätta en rekordtid på 39,08 sekunder vid 2022 års Goodwood Hill Climb.

McMurtry Spéirling Pure

McMurtry Spéirling Pure

Dessa funktioner inkluderar ett fläktdrivet markeffektsystem, vilket McMurtry hävdar är det första för en kommersiellt tillgänglig bil. Fläktsystemet, som tillsammans med tätande kjolar skapar lågt tryck under bilen för att suga ner den på banan, kommer att möjliggöra 3 g grepp under kurvtagning ”i tillgänglig hastighet”, hävdar företaget.

Toppeffekten är 1 000 hk, som skickas till bakhjulen i ett fordon som väger mindre än 2 200 pund. Samma kombination av hög effekt och låg vikt gjorde det möjligt för den ursprungliga Spéirling-prototypen att uppnå 1,4 sekunders 0-60 mph och 7,97 sekunder kvartsmilstider. McMurtry listade inte uppdaterade siffror för Spéirling Pure, men noterade att ny utväxling möjliggör en toppfart på 190 mph.

McMurtry Spéirling Pure

McMurtry Spéirling Pure

Spéirling Pure har samma batterikapacitet på 60 kwh som den första prototypen men har ett nytt värmehanteringssystem och förändringar i cellerna och packhöljet som minskar vikten med 3% respektive 15,5%. Andra komponenter, inklusive ledningsstolen, hjul, bromssystem, pedallåda och servostyrningsenhet, var också inriktade på viktbesparingar.

Se även  Drive to Survive" är ute

McMurtry planerar att börja testa en valideringsprototyp av Spéirling Pure i Storbritannien och Europa senare i år, tillsammans med en kampanj för att slå fler rekord.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button