Nyheter

McLaren P1 efterträdare enligt uppgift beräknas 2026 med V-8 hybrid

McLaren höll ett återförsäljarmöte på tisdagen där företaget avslöjade detaljer om en P1-efterträdare och ett nytt fyradörrars fordon som kan vara en SUV, har Automotive Biltips (prenumeration krävs) rapporterat, med hänvisning till två återförsäljarkällor.

Enligt källorna kommer P1-efterträdaren runt 2026 med en V-8 hybriddrivlina.

P1, som lanserades 2013, hade en plug-in hybrid drivlina, med en elmotor inklämd mellan motorn och transmissionen, plus ett stort batteri som kan leverera ren elektrisk räckvidd.

Källorna sa dock att efterträdarens hybridsystem kommer att vara 70 % lättare, vilket tyder på att det kan hoppa över plug-in hybridtekniken till förmån för en enklare installation med en elmotor som hjälper motorn men som inte kan driva bilen på egen hand.

McLaren P1

En av källorna sa att hästkrafterna kommer att vara mycket högre än i P1, som hade en topp på 903 hk.

Andra detaljer som avslöjas av källorna inkluderar en ny kolfiber monocoque med integrerade ryggstöd, en ny dihedral dörrdesign, 3D-printade fjädringsdelar och aerodynamiska element som utnyttjar Formel 1-design.

Källorna sa att McLaren också bekräftat att samma återförsäljare uppfyller planerna för en ny klass av fordon som kommer 2028. De sa att Jamie Corstorphine, McLarens chef för produktstrategi, retade att fordonet kan ha fyra dörrar och fyra säten. Corstorphine är samma chef som i en intervju 2022 sa att McLaren utforskade en SUV.

Källorna sa också att McLaren bekräftade planerna på att uteslutande sälja elektrifierade bilar till 2026, när en hybrid efterföljare till den nya superbilen 750S också är på väg. Detta innebär att 750S, som avslöjades denna vecka, kommer att vara bland de sista McLarens som drivs enbart av en förbränningsmotor. Det kommer sannolikt att finnas några specialutgåvor plus ytterligare varianter av 750S innan efterträdarens ankomst 2026.

Se även  Tesla Semi-produktion startar, men förvänta dig inte att Megacharger-lastbilen stannar någon gång snart

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button