Nyheter

McLaren bekräftar nästa generations V-8 för framtida hybridsuperbilar

McLaren Automotive kommer att introducera en nästa generations V-8-motor för att driva sina framtida superbilar, meddelade biltillverkaren på tisdagen.

Motorn utvecklas internt och kommer att tillverkas på kontrakt av Ricardo, det brittiska ingenjörsföretaget som levererar McLarens nuvarande V-8- och V-6-motorer.

McLarens nuvarande V-8, en turboladdad 4,0-liters enhet, spårar sina rötter till den turboladdade 3,8-liters V-8:an som debuterade i 12C-superbilen för mer än ett decennium sedan. Den motorn hade kopplingar till en Nissan V-8 som ursprungligen utvecklades i slutet av 1980-talet för uthållighetsracing.

McLaren har inte sagt när den nya V-8 kommer att introduceras, men den kommer sannolikt att hamna i minst två modeller. Dessa inkluderar efterföljare till hyperbilen P1 och nya superbilen 750S. Efterföljande modeller förväntas komma 2026, då McLaren förväntas uteslutande erbjuda elektrifierade bilar, enligt uppgifter som påstås avslöjas under ett nyligen återförsäljarmöte.

Leveransavtalet för den nya V-8 kommer att sträcka sig in i nästa decennium, enligt Graham Ritchie, Ricardos VD, vilket innebär att McLaren inte planerar att fasa ut V-8-motorer någon gång snart.

”Vi är oerhört glada över att ha ingått detta nya motorleveransavtal med McLaren Automotive för deras nästa generations högpresterande V-8-drivlina, som förlänger den långsiktiga relationen mellan de båda företagen in i nästa decennium,” sade han.

Trots att McLaren planerar att hålla fast vid V-8-motorer, undersöker företaget också elektriska drivlinor. Biltillverkaren har dock sagt att befintlig EV-teknik inte är lämplig för superbilapplikationer på grund av vikt- och laddningstidsproblem.

Se även  Mystery Alfa Romeo teased för 30 augusti debut

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button