Nyheter

Maverick Hybrid-märkning, Rolls-Royce EV-teknik, Rivian produktion: The Week in Reverse

Vilket snabbladdningsnätverk för elbilar har inte hemsk tillförlitlighet?

Vilket företag som är ”all-in” på elbilar stötte tillbaka mot tillsynsmyndigheternas mål?

Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd riktning – här på Biltips Reports – för veckan som slutar den 7 juli 2023.

Ford bröt ny mark när det gäller att göra en hybriddrivlina till standard när de introducerade sin Maverick kompaktlastbil för två år sedan. Men hybriden på 37 mpg kostar nu 1 500 $ extra i 2024 Ford Maverick och betyder att ingångspriset för Maverick Hybrid är mer än 5 000 $ högre än det ursprungligen var.

2023 Ford Maverick

Rolls-Royce åtog sig att vara helt elektrisk år 2030 för ett par år sedan, men det börjar den resan senare i år med första leveranser av sin första elbil någonsin. Bakgrunden till hur Rolls-Royce Spectre EV tog form är intressant i sig, även om du också vill läsa denna Rolls-Royce Spectre första körning.

Rivian gjorde framsteg med att öka produktionen av elbilar under årets andra kvartal, enligt resultat som släpptes av företaget tidigare i veckan. Det säger att siffrorna ”förblir i linje med företagets förväntningar” när R1T-pickuper, R1S-SUV:ar och EDV-bilar rullar ut från sin monteringsfabrik i Illinois.

Volkswagen ID.Buzz självkörande prototyptestning i Austin, Texas - juli 2023

Volkswagen ID.Buzz självkörande prototyptestning i Austin, Texas – juli 2023

Volkswagen fortsätter sitt program för autonoma fordon efter den numera nedlagda Argo.AI, och den använder sin ID.Buzz elektriska skåpbil för USA:s autonoma tekniska tester – till en början på gatorna i Austin. Men det bör noteras att VW använder versionen med kortare axelavstånd som den inte kommer att sälja till amerikaner.

Se även  Dodge elektrisk muskelbil, Lucid Air Sapphire, snabbast laddande elbil, skatteavdragsberättigande: The Week in Reverse

Fiat visade på onsdagen sin lilla Topolino elektriska minibil, såväl som den kompakta crossovern 600e som ligger nära den 500X crossover som erbjuds i USA. Det finns dock inga amerikanska planer för någon av dessa modeller, enligt Fiat, men 500e EV fortsätter enligt schemat för början av 2024.

2024 Fiat Topolino

2024 Fiat Topolino

Fiats moderbolag, Stellantis, beskrev också en av de fyra plattformarna som kommer att stödja upp till 2 miljoner elbilar årligen inom sina många varumärken. STLA Medium-plattformen kommer att erbjuda snabbladdning och långt över 300 mils räckvidd i vissa former. Det förväntas bli ryggraden i flera viktiga vanliga elbilar för Europa – tänk Peugeot, Citroën och kanske Fiat – och kommer att utgöra grunden för modeller som i första hand är kompakta enligt amerikanska standarder.

Denna vecka markerade slutet på EPA:s kommentarsperiod för pågående regler för utsläpp av lätta fordon som skulle kräva mycket större försäljning av elbilar under det kommande decenniet, och bland många argument stack GM:s kommentarer ut. Trots sin strävan att göra hela sitt sortiment av lätta fordon helt elektriskt till 2035, är GM oroad över att möta 50 % elbilar till 2030 i en rad fordonsuppsättningar som definieras av regulatorer.

2023 Tesla Model X - med tillstånd av Tesla, Inc.

2023 Tesla Model X – med tillstånd av Tesla, Inc.

Som svar på en petition återupptog National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) denna vecka en utredning om oavsiktlig acceleration i Tesla-fordon. Utredningen, som kan påverka varje Tesla som någonsin tillverkats, kommer att undersöka anklagelser som tyder på ett designfel i Teslas växelriktare.

General Motors har förvärvat ett företag som tillverkar programvara som hjälper till att identifiera problem med elbilsbatterier, inklusive termiska runaway-händelser och andra batterifel. Företagets lösningar är särskilt attraktiva, förklarar GM, eftersom de inte kräver ytterligare hårdvara eller sensorer.

Airless däckteknik har länge setts som en nyckelteknologi för elektriska och autonoma fordon. Nu kommer Frankrikes postväsende att testa Michelins Uptis luftlösa däck i skåpbilar, i vad som kan bli en viktig bevispunkt i verkligheten.

Billeverantören ZF föreslog förra veckan att den, med en Porsche Taycan som prototyp, kan öka EV-räckvidden för kallt väder med upp till en tredjedel med ett förnyat värmeledningssystem och en propanbaserad värmepump. Det visar att det fortfarande kan finnas några betydande räckviddsvinster att uppnå utan att utöka batterierna.

Tesla Supercharger

Tesla Supercharger

Och senaste JD Power-data tyder på att tillförlitligheten för snabbladdning är urusel när man tittar på allt utom Tesla Supercharging. Kommer övergången till Teslas NACS-kontakt i framtida elbilar att utöka Teslas konsekventa upplevelse till andra märken?

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button