Luxury car

Manthey-Racing ökar prestandan hos Porsche 718 Cayman GT4 RS

Manthey-Racing, företaget Porsche ibland kallar på för att köra sina motorsportprogram, har utvecklat ett uppgraderingspaket för 718 Cayman GT4 RS, en bil som direkt ur lådan redan är full av prestanda.

Manthey-Racing är ett tyskt motorsport- och ingenjörsföretag baserat på Nürburgring, och nyligen har det gått in i spelet att uppgradera Porsches vägbilar. Dess produkter finns tillgängliga i Porsches utställningslokaler, inklusive här i USA

Dess senaste skapande av vägbilar är 718 Cayman GT4 RS MR, som utvecklades med lärdomar från Mantheys arbete med Cayman GT4 Clubsport-racern.

Uppgraderingspaketet, kallat Manthey Kit, fokuserar på aerodynamiken och chassikomponenterna och ser 718 Cayman GT4 RS:s Nürburgring-varvtid sjunka till 7:03.121, en minskning med 6.179 sekunder jämfört med lager. I båda fallen är däcket som används Michelins Pilot Sport Cup 2 R.

Nyckeln bland uppgraderingarna är en ny spiralfjädring med fjäderben som kan justeras till fyra lägen, och rebound- och kompressionsstegen kan även justeras, allt utan behov av verktyg. Fjädersatserna på framfjädringen har också höjts med 20 %.

2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS MR

2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS MR

2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS MR

2022 Porsche 718 Cayman GT4 RS MR

För bromsarna lade ingenjörerna till stålslangar som hjälper till att säkerställa optimal stoppkraft när de är på banan. Bromsbelägg lämpade för bankörning finns också tillgängliga.

När det gäller aerodynamik finns det en bredare bakvinge med fyra justeringsnivåer, samt en förlängning för ankstjärtsspoilern. Detta utöver nya luftridåer fram med hjulhus Gurney-klaff och en ny kolfiberunderrede med egna diffusorer. Enligt Manthey stiger total downforce till 372 pounds från en stock 196 pounds, med en hastighet av 124 mph.

Se även  Zenvo lanserar ny V12 Hybrid Hypercar

Köpare kan också välja aerodiskivor för bakhjulen som hjälper till att jämna luftflödet på fordonets flanker.

Inga ändringar har gjorts i drivlinan, vilket innebär att bilens 4,0-liters flat-6 genererar en topp på 493 hk, som allt skickas till bakhjulen via en 7-växlad dubbelkopplingsautomat.

Prisinformation har inte släppts men Porsche sa att Manthey Kit kommer att finnas tillgängligt i Europa från december, och att tillgänglighet för andra marknader kommer att tillkännages vid ett senare tillfälle.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button